Priester voor de rechter omdat hij opkomt voor holebi's.


Priester Bill Freeman moet zich voor de rechter verantwoorden omdat hij het stadhuis wilde bezetten uit protest tegen de antidiscriminatiewetten waarbij hij oproept om ook holebi's te beschermen.

De Amerikaanse pastoor Bill Freeman moet zich in de Amerikaanse stad Holland in de rechtbank verantwoorden voor zijn protest. Freeman wil dat de stedelijke antidiscriminatiewet zo wordt aangepast dat homo's, lesbiennes en transseksuelen niet langer kunnen worden ontslagen of uit hun huis worden gezet omwille van hun geaardheid.

In Holland geldt al een verbod om gehandicapten en minderheden te discrimineren. Vorig jaar in juni stemde de gemeenteraad echter tegen het verbieden van discriminatie wegens seksuele geaardheid. En daar is Freeman erg boos over. "Homo's en lesbiennes worden gediscrimineerd in Holland. Een huiseigenaar in de stad stelde zelfs dat hij homo's mag weigeren als huurder”, zegt de pastoor, die in oktober van vorig jaar het stadhuis wilde bezetten uit protest tegen het besluit.

Freeman, een voormalig radiopresentator die na de aanslagen van 11 september besloot pastoor te worden, werd gearresteerd en moest 100 dollar borg betalen. Donderdag suggereerde de rechter dat de aanklager de zaak moet laten vallen omdat er geen ernstige overtredingen zijn begaan. Freeman zegt dat hij enkel maar gerechtigheid en aandacht voor het principe 'wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet'.” Freeman is vastbesloten zijn actie voor homorechten voort te zetten. Holland ligt in de staat Michigan, heeft ruim 33.000 inwoners en werd in 1847 gesticht door Nederlandse immigranten. De stad staat bekend als conservatief.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
NIEUWE VLAAMSE HOMO FILM OP KOMST + TRAILER.
HOMO STUDENTEN SLAVEN VOOR HET MIDDEN OOSTEN.
DE DERDE EDITIE VAN DE HOMO LEATHERPRIDE ANTWERPEN KOMT ER AAN.
TWEE NIEUWE AMERIKAANSE STATEN WAAR HOLEBI'S LEGAAL MOGEN PARTNEREN.
SLECHTE START NIEUWE JAAR VOOR BOYBAND ZANGER.

Lees ook:
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - ANDER NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BUITENLANDS NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - SHOWBIZZ NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BINNENLANDS NIEUWS.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 January, 2012 en 4179 keer gelezen.