Ophef rond reclame tampons en transseksuelen.

Een reclamespotje voor tampons ligt serieus onder vuur omdat de spot transseksuelen en travestieten zou discrimineren en stigmatiseren. De reclame suggereert, aldus de tegenstanders, dat transseksuelen geen echte vrouwen zijn omdat ze niet menstrueren.

Het spotje voor tampons van Libra uit AustraliŽ en Nieuw-Zeeland zorgde voor heel wat opschudding. Duizenden mensen lieten bij het bedrijf en sociale media hun ongenoegen blijken. Libra luisterde naar de klachten en heeft inmiddels de reclame met de slogan Libra gets girls' (Libra begrijpt meisjes) van de zenders gehaald.

Maar dat heeft de stroom van verontwaardigingen van vrouwen ťn mannen niet gestopt. Ook op de Facebook-pagina van het bedrijf blijven boze reacties binnenkomen, variŽrend van 'Walgelijk!' tot 'Seriously, what were you thinking?' Een vrouw reageerde op Facebook met: 'Ik weet niet wat erger is, de flagrante transgenderfobie, of de suggestie dat ongesteldheid de vrouwelijkheid van iemand bepaalt. Een andere vrouw was met name boos op de slogan (Libra begrijpt meisjes): 'Hoe zit het met al de vrouwen die de menopauze al hebben gehad, die begrijpt Libra dus niet?') Er zijn ook posts met de opmerking dat iedereen niet wel heel 'politiek correct'is geworden. Ook is er een oproep om een miljoen mensen te vinden die de reclame wťl leuk vinden.

In het reclamespotje spelen een blonde vrouw en een transseksueel. Ze maken zichzelf op, voor een spiegel. Ze doen terwijl ze steeds naar elkaar kijken mascara op, dan lipgloss. Dan doen ze allebei hun bh's goed. Het lijkt op een wedstrijdje wie het meest vrouwelijk is. Daarna pakt de blonde vrouw een Libra-tampon uit haar tas en moet de andere vrouw opgeven: die heeft ze niet, want ze is nooit ongesteld. Libra, een bedrijf dat ook andere producten voor intieme hygiŽne maakt, heeft ondertussen excuses aangeboden. 'Het was niet de bedoeling om wie dan ook te beledigen', aldus een woordvoerder. 'We hebben de reclame getest, en er werd goed op gereageerd. Filmpje bekijken: KLIK HIER

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
GEZOCHT VLAAMSE HOMO'S, LESBIENNES EN BISEKSUELEN.
HOMO'S WILLEN JAREN VAN LEVEN OPGEVEN VOOR...
REPUBLIKEINSE PRESIDENTSKANDIDAAT IN TOP 10 GOOGLE MET ANALE SEKS.
PRIESTER VOOR DE RECHTER OMDAT HIJ OPKOMT VOOR HOLEBI'S.
HOMO STUDENTEN SLAVEN VOOR HET MIDDEN OOSTEN.
DE DERDE EDITIE VAN DE HOMO LEATHERPRIDE ANTWERPEN KOMT ER AAN.
TWEE NIEUWE AMERIKAANSE STATEN WAAR HOLEBI'S LEGAAL MOGEN PARTNEREN.

LEES OOK:
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - ANDER NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BUITENLANDS NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - SHOWBIZZ NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BINNENLANDS NIEUWS.Bron: volkskrant.nl

Dit bericht is gepost op 09 January, 2012 en 3435 keer gelezen.