Belgische homofilm krijgt Amerikaanse versie.

De Belgische film Noordzee Texas, over een jongen die worstelt met zijn homo geaardheid krijgt een Amerikaanse versie. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds op basis van een bericht in filmvakblad Variety.

Het Amerikaanse Strand Releasing heeft de Amerikaanse rechten gekocht van de film van Oostendenaar Bavo Defurne gekocht. De distributeur, die ook films als 'Gegen Die Wand' en 'Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives' heeft uitgebracht, plant een Amerikaanse release in de nazomer. De Amerikaanse première van 'Noordzee, Texas' staat geprogrammeerd op 12 januari op het Palm Springs International Film Festival.

De film Noordzee Texas is gebasseerd op het boek 'Nooit gaat dit over' van Andre Sollie en gaat over een ontluikende homo liefde. Eind vorig jaar rijfde de film op het Internationaal Filmfestival van Rome de Marc'Aurelio Alice nella Citte 13+ Award binnen, de belangrijkste onderscheiding in de Alice in the City-competitie. Op het Internationaal filmfestival van Montreal ontving de regisseur eind augustus 2011 de "Zilveren Zenith" voor Speelfilmdebuut en de Fipresci internationale persprijs in de Wereldcompetitie voor Eerste Films.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
VLAAMSE OUDERS: 'MIJN ZOON MAG GEEN JONGEN KUSSEN' - VOOR FILM NOORDZEE TEXAS (Maart 2011)Bron: hln.be & holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 January, 2012 en 4100 keer gelezen.