Holebi's boos om foute foto's bij artikels over holebi's.

Het COC, (holebifederatie) afdeling Amsterdam is boos op de media en verwijt hen lui te zijn bij de keuzes van beeld wanneer het over holebi's gaat. Want maar al te vaak duiken er foto's op van halfnaakte feestende homo's, ongeacht het onderwerp.

Volgens COC Amsterdam voorzitter Dennis Boutkan 'een triest voorbeeld van journalistieke wansmaak en luiheid. Het COC kwam in actie na een artikel van Spitsnieuws in september van vorig jaar. Ze plaatsten bij een artikel over homofobie een foto van feestende homo's. Reden genoeg om een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek. De publicatie maakte veel boosheid los onder holebi lezers, die de foto beledigend vonden omdat beeld en inhoud niets met elkaar te maken hadden.

Boutkan: "Het is een triest voorbeeld van journalistieke wansmaak en luiheid. Want zou de redactie ook een foto plaatsen van een vrouwenborst bij een artikel over een verkrachtingszaak? Waarschijnlijk niet. Het toont aan dat de media over het algemeen erg gemakzuchtig is in hun keuze van beeldmateriaal bij holebiseksuele thema's. Jammer genoeg is Spitsnieuws niet de enige". Het gehele opiniestuk lezen: KLIK HIER.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 January, 2012 en 2888 keer gelezen.