Winnaars Belgische holebi Folie- en Fobieprijs bekend gemaakt.
Naar jaarlijkse gewoonte zijn de winnaars van de Folie- en Fobieprijs bekend gemaakt. Elk jaar gaan de prijzen naar iemand die zich verdienstelijk maakte in de emancipatiestrijd voor holebi's en transgenders (Folieprijs), en aan wie deze emancipatie tegenwerkte anderzijds (Fobieprijs).

Çavaria (holebifederatie) maakte tijdens haar nieuwjaarsreceptie in den Oudaan in Antwerpen, de winnaars van de Folie- en Fobieprijs 2011 bekend. De Fobieprijs ging dit jaar naar het homofoob geweld dat in 2011 plaatsvond tegen holebi's. De Folieprijs ging naar het project 'Homofobie. geen bal aan' van de voetbalploegen KV en Racing Mechelen, de stad Mechelen en Hattrick vzw.

De Folieprijs, uitgereikt door Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet (SP.a), ging naar 'Homofobie. Geen bal aan'. De spelers van de voetbalploegen KV en Racing Mechelen tooiden zich naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie in het roze. Hier werden campagnebeelden van gemaakt, en spelers deden duidelijke statements over homofobie in het voetbal. Dit project krijgt in 2012 een vervolg. Çavaria koos deze winnaar omdat homoseksualiteit in de sport - en zeker in het voetbal- niet vanzelfsprekend is. De stad Mechelen, Hattrick vzw en de zeker de voetballers zelf, staken hun nek uit voor verdraagzaamheid. De andere genomineerden waren: Frankie, Thierry, Helen, Kenny en Liesbet van het programma Hiv+ en Robert Biedron en Ania Grodzka, twee LGBT-activisten die in het Poolse parlement zetelen.

De winnaar van de Fobieprijs werd bekend gemaakt door minister Annemie Turtelboom (Open VLD). "Geweld tegen holebi's kwam in 2011 helaas enkele malen in het nieuws", zegt Mieke Stessens. "Het is een verwerpelijk fenomeen, en het is moeilijk om de juiste strategie te vinden om hier iets aan te doen. We zijn blij dat in het regeerakkoord staat dat er een federaal actieplan homofoob geweld komt en we zullen daar graag aan meewerken. We willen slachtoffers blijven oproepen om geweld of agressie te melden". De andere genomineerden waren de Wetgevende Raad van St-Petersburg (Rusland), voor een wetsvoorstel dat alle publieke uitingen van homoseksualiteit en transgenderisme wil verbieden omdat het 'promotie' zou zijn, en de Vlaamse Adoptieambtenaar omdat er geen vooruitgang geboekt wordt inzake interlandelijke adoptie door holebi's.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOMO, LESBISCH, BISEKSUEEL, TRANSGENDER, BELG EN OP ZOEK?
CONTROVERSIELE HOMOFILM MOET TURKIJE WAKKER SCHUDDEN.
HOLEBI'S BOOS OVER FOUTE KEUZES VAN FOTO'S.
ZANGERES K.D LANG TERUG VRIJGEZEL.
OPEN VLD SENATOR WIL DAT BELGIE REAGEERT OP UITSPRAKEN PAUS.
BEKEND AUTOMERK KOMT MET LEUK HOLEBI FILMPJE + video
DE DERDE EDITIE VAN DE HOMO LEATHERPRIDE ANTWERPEN KOMT ER AAN.
OPHEF ROND RECLAME OVER TAMPONS EN TRANSSEKSUELEN.
NIEUWE VLAAMSE HOMO FILM OP KOMST + TRAILER.

LEES OOK:
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - ANDER NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BUITENLANDS NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - SHOWBIZZ NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BINNENLANDS NIEUWS.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 January, 2012 en 2321 keer gelezen.