3 dames van CD&V, Ecolo en Open Vld komen op voor holebi's en homofobie.
Nahima Lanjri, Antwerps Kamerlid voor de CD&V wil dat het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) praktijklessen organiseert om homofoob gedrag van taxichauffeurs te testen en hierdoor te voorkomen.

Lanjri is niet blij met de nota van Milquet waarin nauwelijks concrete maatregelen zouden staan tegen homofoob geweld. De nota bevat 11 regels over holebi's op 33 pagina's. "In Brussel worden homo's soms heel grof beledigd en er is nogal wat homofoob geweld. Homo's klagen erover dat het CGKR hieraan te weinig doet. En Taxichauffeurs weigeren steeds meer homo's te vervoeren. Hieraan moet iets worden gedaan. Praktijktests kunnen overtredingen vaststellen". Verder zegt Lanjri dat homo's vaak geen woning kunnen huren omdat ze homo zijn. Ze drong dan ook aan op concrete maatregelen bij Milquet. Ook Zo Genot (Ecolo) vond de nota-Milquet over discriminatie van homo's "erg zwak".

Ine Somers (Open Vld) steunde die kritiek op de nota-Milquet. "In 2013 organiseert Antwerpen de Olympische spelen voor homo's en lesbiennes. Dat is een unieke gelegenheid om aan te tonen dat deze groepen in ons land echt gelijk behandeld worden. Ik wil meer maatregelen en vraag mij af of de federale overheid die Olympische Spelen mee wil financieren". Somers liet verder weten dat ze het ook betreurt dat het beleid over discriminatie op het werk niets over homo's en lesbiennes vermeldt. "De beleidsbrief richt zich alleen maar op de relatie man-vrouw. Welke gevolgen zijn er gegeven aan het onderzoek over homodiscriminatie op het werk?". Ze vroeg zich bovendien af welke maatregelen het CGKR genomen heeft om homohaat op het internet tegen te gaan."

In haar antwoord ging Milquet amper in op deze bedenkingen. Ze zei niets over de praktijktests of over de Olympische Spelen. Ze stelde wel dat de maatregelen tegen cyberhaat ook gelden voor haat tegen homo's en lesbiennes.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 January, 2012 en 2560 keer gelezen.