70 burgemeesters willen dat Obama homo's en lesbiennes laat trouwen.


Ruim 70 Amerikaanse burgemeesters van grote steden hebben een coalitie gevormd in de hoop president Obama ervan te overtuigen homo's en lesbiennes toe te staan dat ze mogen trouwen.

De coalitie werd gevormd binnen de organisatie Freedom to Marry, die al lange tijd door de VS trekken met een campagne om acceptatie te vragen voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor homo's en lesbiennes.

De groep burgemeesters hoopt met hun coalitie burgers en politici te overtuigen een einde te stellen aan het verbod dat stelt dat homo's en lesbiennes niet mogen trouwen. Momenteel heeft een meerderheid van de Amerikaanse staten zelfs een wet waarin staat dat homo's en lesbiennes niet mogen trouwen. Slechts in 7 staten mogen holebi's wel trouwen. Deze staten zijn: New York , Iowa, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut, Washington DC en Vermont.

De mening over het openstellen van het burgerlijk huwelijk voor homo's en lesbiennes van president Obama is onduidelijk. Hij heeft zich er nog nooit cht over uitgesproken. Wl heeft hij steeds staten waar men het huwelijk wel openstelde steeds gefeliciteerd. Men vermoed dat Obama pas een standpunt zal in nemen na de presidentsverkiezingen in november van dit jaar.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
UNIEK: HOMO KOPPEL KRIJGT HUWELIJKS FELICITATIES VAN PRESIDENT OBAMA.(december 2011)holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 19 January, 2012 en 2523 keer gelezen.