Vlamingen willen geen homo of moslim e.a als huisarts.Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de Vlaming geen homo of moslim en alleen maar een blanke huisarts wil. Dat blijkt uit een onderzoek gevoerd door onderzoeksbureau GfK Significant.

22% van de Vlamingen wil geen homo als huisarts. 53% wil geen moslim als dokter. En vier op de tien Vlamingen verkiezen een blanke huisarts. Verder blijkt 26% zich te schamen om vragen te stellen over seks. Verder blijkt over het algemeen de relatie tussen patiënten en hun huisarts wel goed te zijn. De Vlamingen gaven hun huisarts een gemiddelde score van 8,5 op 10.

Verder blijkt dat heel wat Vlamingen schroom hebben om seksuele kwesties te bespreken. Zowat een kwart (26 procent) van de respondenten schaamt zich om het daarvoor te hebben. Bij de twintigers is dat zelfs bijna de helft (47 procent). Negenenveertig procent van de vrouwen gaat dan ook meteen naar een gynaecoloog voor een uitstrijkje, hoewel de huisarts als eerstelijnshulp daarvoor eigenlijk de aangewezen persoon is.

Verder wil 44 procent van de Vlamingen dat zijn of haar huisarts meer openstaat voor alternatieve geneeskunde, zoals acupunctuur, homeopathie of osteopathie. Vooral vrouwen zijn daar volgens de enquête voor te vinden.Bron: Email aan holebi.info van: Dokter Patrick Sweetlove: www.sweetlove.be

Dit bericht is gepost op 21 January, 2012 en 3919 keer gelezen.