Holebigedichten reizen Vlaanderen rond, en 3 worden verfilmd.

In Genk loopt in de stadsbibliotheek sinds vandaag de Internationale Gedichtendag, een tentoonstelling van de nieuwe Limburgse holebivereniging Proud Projector.

De organisatie stelt vijftien gedichten tentoon over het holebi- en hiv thema en kreeg de naam 'Roerloze ontploffingen'. Een Een poŰziewedstrijd, met 40 inzendingen van holebi's en hetero's uit heel Vlaanderen, lag aan de basis van de tentoonstelling. De gedichten blijven nog de hele maand februari in Genk en reizen daarna doorheen Limburg en Vlaanderen.

Vijftien gedichten, beoordeeld en gekozen door een professionele jury, belichten het brede spectrum van het holebileven. Gaande van pesterijen tot de coming-out. Proud Projector hoopt met de tentoonstelling 'taboedoorbrekend' te werken. Vera Clijsters (co÷rdinator Proud Projector): "We willen de mensen doen stilstaan bij de mooie en de minder mooie kanten van het holebi-leven. Ver weg van alle clichÚs, heel dicht bij het pure gevoel. En hoe kunnen we dat beter doen, dan door middel van kunst?", geeft Clijsters aan.

Drie van de 40 ingezonden gedichten worden nog dit jaar door het Hasseltse productiehuis Javornik verfilmd in een kortfilm. De drie winnende gedichten zijn 'Roerloze ontploffing' (Emily Claes), 'Zult u mijn aftocht dekken' (Marie-Elise Bettens) en 'Aan de toog' van de Limburger Rob Declerck. De kortfilm reist vanaf deze zomer mee met de tentoonstelling. Meer info over Proud Projector via Email: proudprojector@javornik.be

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
DE LESBIENNE DAG (Gent) KOMT ER WEER AAN.
DE EUROPESE HOMO AUTO VAN HET JAAR IS DE...
ANTWERPSE POLITIE ZET ZICH IN VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
AGRESSIE TEGEN LESBIENNES ONDERSCHAT PROBLEEM.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 January, 2012 en 3884 keer gelezen.