16 miljoen homo's zijn verplicht getrouwd met een vrouw.
In China zijn ruim 16 miljoen vrouwen getrouwd met een homoseksuele man. Dat zegt de Chinese professor Zhang Bei-chuan van de Qingdao universiteit. In 2007 kon je al bij ons lezen dat in China homo's worden verplicht te trouwen met een vrouw.

Volgens de Chinese professor is ruim 90% van de Chinese homo's getrouwd met een vrouw. Dat wil ook zeggen dat ruim 16 miljoen Chinese vrouwen zijn getrouwd met een homo. En wat niemand zal verwonderen is dat deze huwelijken meestal alles behalve gelukkig zijn.

De problemen van deze hetero homo huwelijken kwamen recent in de aandacht door de 29-jarige Xiao Yao, die is getrouwd met een homo man en nu een website heeft voor vrouwen in een gelijkaardige situatie. Volgens haar leven deze vrouwen in stilte in een ongelukkig huwelijk, waarbij ze vaak worden misbruikt door de mannen die ook onder grote druk staan. Xiao wil met haar website steun bieden aan deze vrouwen en laten weten dat ze niet alleen zijn.

Wang, een 28-jarige homo, zei in een reactie dat wanneer hij gedwongen wordt te trouwen met een vrouw hij dan zal kiezen voor een lesbienne. Iets wat ook vaak zou voorkomen wanneer homo's worden gedwongen om te trouwen met een vrouw.

Homoseksualiteit is niet verboden in China en in 2001 werd het geschrapt van de lijst der mentale ziekten. Maar de meerderheid van de bevolking moet nog steeds niets weten van holebi's en willen dat hun kinderen een hetero huwelijk aangaan. Bovendien is de druk om ooit te trouwen, een gezin te stichten en voor de ouders te zorgen erg groot in het land.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 03 February, 2012 en 3478 keer gelezen.