Miley Cyrus kreeg haatmails omdat ze op komt voor holebi's.

De Amerikaanse actrice en zangeres Miley Cyrus zegt dat het gebrek aan gelijkheid in de U.S haar ziek maakt, en vertelt over haat mails die ze van christenen kreeg omdat ze openlijk opkomt voor het homohuwelijk.

In juli van vorig jaar kon je al bij ons lezen dat Cyrus een tatoeage op haar vinger had laten zetten om te laten zien dat ze het homohuwelijk steunt. Het gaat daarbij om twee streepjes die staan voor gelijkheid voor iedereen. Sinds ze de tatoeage heeft kreeg ze al verschillende haat mails en boze reacties van fans. Die zeggen dat het niet kan wat ze doet. "Je bent toch een katholiek meisje," zei een van haar zogenaamde fans. Waarna Cyrus zei: "Als jij christenen bent dan moet je weten dat christen zijn gelijk staat met liefde voor iedereen".

Cyrus zei verder dat ze niet begrijpt waarom mensen die van elkaar houden niet mogen trouwen. Ze is van mening dat elke Amerikaan dezelfde gelijke rechten moet krijgen. "Stel jullie voor dat je erg veel van iemand houdt maar dat je niet met hem of haar mag trouwen. Het maakt me ziek dat zoiets bestaat. Zonder de legalisatie van het homohuwelijk kunnen mensen zelfs niet samen genieten van gezondheids voordelen en worden je dingen ontzegd waarvan heteroseksuele koppels wel kunnen genieten. Waarom is dit anders dan iemand die achterin de bus zit vanwege zijn huidskleur?". De actrice is verder ook blij dat haar vader, country zanger Billy Ray Cyrus zijn dochter steunt in haar strijd voor gelijkheid. "Hij houdt van al mijn holebi vrienden en is ook voor het homohuwelijk. En als mijn vader dat kan, dan kan ik dat ook".

Extra: Cyrus werd vooral bekend door haar hoofdrol in de Disneyserie Hannah Montana. Daarnaast speelde ze nog in verschillende films en speelde ze rolletjes in series. Op muzikaal vlak maakte ze 4 albums, 10 Hannah Montana albums en bracht ze een 15 tal singels uit. In 2009 kwam haar biografie "Miles to go" uit, waarin ze vertelt over haar leven tot zover. Sinds 2009 heeft ze een relatie met Liam Hemsworth.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
MILEY CYRUS ZET TATOEAGE VOOR HET HOMOHUWELIJK + FOTO.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 February, 2012 en 2843 keer gelezen.