Ook met een holebi kan je winnen en spelen (over holebi games).

Van Star Wars-games tot de Sims, en van Dragon Age II tot Mass Effect3: homoseksualiteit is tegenwoordig een volkomen normaal fenomeen in role-playing videogames. Hand in hand tegen de Dark Side.

In grote rollenspeltitels is het bijna een standaardoptie om iemand van hetzelfde geslacht als partner te zoeken. In het Viking-ontdekkingsspel Skyrim, dé RPG-hit van het najaar, kun je als man met een man trouwen als je wilt. In sciencefictionspel Mass Effect 3, aangekondigd voor 8 maart, hetzelfde verhaal. Deze games worden vooral door jonge mannelijke spelers gespeeld, maar ook The Sims3, dat meer door meisjes wordt gespeeld, wordt niet moeilijk gedaan over homoseksualiteit. Je kan er flirten en zelfs zoenen in openbare ruimten, waarbij geen van de andere (computergestuurde) Sims een wenkbrauw optrekt. Seks hebben mag ook, in bed of in de douche of hooiberg, de computer vervaagt dan wel automatisch het beeld om de jonge spelertjes niet te choqueren.

Over het algemeen kijkt nog nauwelijks iemand op van het feit dat je ook een holebi karakter kan aanmaken in een game. Toch zijn er soms nog mensen die moeilijk doen. Zoals ene Tony Perkins, president van de Amerikaanse Family Research Council, die in een radio-uitzending kloeg over het videospel Star Wars: The Old Republic, waarin je binnenkort ook kan kiezen voor 'same-sex relationships'. Volgens Perkins zijn holebi een bedreiging in de games en hij claimde dat er een driehonderdtal ouders kloegen op de website. Maar volgens enkele kritische bloggers, die op zoek gingen naar de pagina's met christelijke homofobe commentaren, waren die pagina's onbestaande.

Men kan dus stellen dat er nog zelden problemen zijn in gamesland. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen, en af en toe slaan spanningen uit de échte wereld wel al eens over naar de gameswerelden die openstaan voor holebi's. In Dragon Age II, ook een spel van Bioware, werd een grens(je) overschreden toen het homoseksuele personage Fenris de (mannelijke) speler benaderde en met hem begon te flirten. Datzelfde gedrag vertoonden de vrouwen uit de gamewereld ook, alleen viel het hier verkeerd dat heterogamers door een homo werden benaderd. ‘Straight’ gamers boos omdat ze niet op deze manier aangesproken wilden worden. ‘Gay’gamers boos omdat Fenris als een klassieke nicht werd afgeschilderd, waardoor ‘de normale homo’ in een kwaad daglicht kwam te staan.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
MILEY CYRUS KREEG HAATMAILS OMDAT ZE OPKOMT VOOR HOLEBI'S.
ZEVENDE AMERIKAANSE STAAT WAAR HOMO'S EN LESBIENNES MOGEN TROUWEN.
MICHELLE OBAMA POMPT ELLEN DEGENERES ONDER TAFEL + FILMPJE.
VN SECRETARIS BAN KI MOON KOMT OP VOOR HOLEBI'S.
HOLEBI GEDICHTEN REIZEN VLAANDEREN ROND EN 3 WORDEN VERFILMD.
HET EINDE VAN DE WERELD NABIJ EN DAT IS DE SCHULD VAN EUROPESE HOLEBI'S.
ZANGER RICKY MARTIN WELDRA IN GLEE + VIDEO
HOMO SAUNA IN ANTWERPEN MET O.A SVEN PICHAL + VIDEO'S
STA EENS STIL BIJ GENITALE VERMINKING VAN VROUWEN
ANTWERPSE POLITIE ZET ZICH IN VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
SEX AND THE CITY ACTRICE ZEGT NU IK BEN BISEKSUEEL, EN GAAT NU KAAL DOOR HET LEVEN.

Bezoek ook eens ons Forum - mét dating hoekje - na registratie is het gehele forum zichtbaar en toeganklijk. Kom zeker eens langst: KLIK HIER
LEES OOK:
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - ANDER NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BUITENLANDS NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - SHOWBIZZ NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT - BINNENLANDS NIEUWS.Bron: depers.nl

Dit bericht is gepost op 06 February, 2012 en 2648 keer gelezen.