Holebi's boos op Milquet in boodschap aan Di Rupo.
De Brusselse holebi organisatie Outrage! is niet te spreken over het 'gebrek aan daadkracht' van minister van Gelijke Kansen JoŽlle Milquet (cdH) in de strijd tegen het homofobisch geweld.

Gisteren kon je al bij ons lezen dat Milquet tegen de smartphone-applicatie is die homofobie meldt en dat ze niet wil dat holebi politie agenten in uniform opstappen in een Gay Pride. De organisatie Outrage! is dan ook verbouwereerd over deze negatieve uitspraken van de minister.

In een open brief op haar website vraagt de organisatie premier Di Rupo om "uw kwezel van dienst", tot de orde te roepen. "Naast wat goedkope inkt op papier blijft U oostindisch doof voor de problemen van de holebi's. In plaats van het land dat u bestuurt de voortrekkersrol te laten spelen die u beloofd heeft, blijft u maar wat morrelen in de marge". De organisatie hekelt ook het feit dat Milquet "amper 11 lijnen aan het holebi-probleem wijdde in haar beleidsnota van 33 pagina's en nog geen enkele concrete maatregel voorstelde om het homofoob geweld tegen te gaan. Ze blijkt de vraag liever te ontwijken en zich te beperken tot kritiek op de smartphone-applicatie om homofoob geweld te melden."

Outrage! is verder ook boos omdat Milquet het initiatief van een groep homoseksuele politiemensen om in uniform op te stappen in de Gay Pride van 2012 "afdoet als partijdig". "Om partijdig te kunnen zijn moeten er minstens twee legitieme partijen zijn, en blijkbaar vindt minister Milquet de partij van het geweld even legitiem als de partij van de solidariteit", zo luidt het. De homogroep roept premier Di Rupo (zelf homo) dan ook op om hieraan iets te doen. "Herpak U en steek eindelijk de handen uit de mouwen."

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 February, 2012 en 2573 keer gelezen.