Onderzoek valse profielen Facebook, vaak biseksueel.


Uit onderzoek van ict-beveiligingsbedrijf Barracuda Networks blijkt dat nepprofielen op Facebook in zestig procent van de gevallen beweert een biseksuele vrouw te zijn met veel meer vrienden dan een doorsnee Facebook-gebruiker.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2884 actieve Facebook-accounts. Daarvan beweerde zestig procent biseksueel te zijn, tien keer vaker dan normaal dus. Andere opvallende bevindingen waren het feit dat van de valse profielen altijd 97 procent beweerde vrouw te zijn, terwijl onder echte gebruikers het aantal vrouwen slechts veertig procent bedraagd.

Verdere bevindingen: valse profielen hebben zes keer zoveel vrienden als echte gebruikers: 726 versus 130 vrienden. Valse profielen maken honderd keer vaker gebruik van tags dan echte gebruikers: 136 tags op de vier foto's versus één tag op de vier foto's.

Paul Judge, onderzoeksdirecteur van Barracuda Networks stelt: “Valse profielen en apps vormen een handig middel voor aanvallers om onvermoede gebruikers onophoudelijk te bestoken met kwaadaardige links.” Het onderzoek toont aan dat aanvallen op Facebook vaak misbruik maken van het concept 'vriendschap' en het vertrouwen in toepassingen die op brede schaal worden ingezet. Met behulp van verschillende technieken werden gedeelde links, profielafbeeldingen, profielbeschrijvingen en verbindingen met andere gebruikers geanalyseerd, en werden zowel zwakke als sterke verbanden tussen kwaadaardige gebruikers in kaart gebracht.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 February, 2012 en 3778 keer gelezen.