Britse vijf jarige is jongste transseksueel.

Een vijf jarige uit de UK wordt gezien als de jongste transseksueel die erkend is door de NHS, met bovendien ouders die van mening zijn dat het aan hem is om zelf te beslissen.

Zach Avery geboren als jongen gaat sinds een jaartje door het leven als een meisje. Hij werd op vier jarige leeftijd gediagnosticeerd met het Gender Identity Disorder. Volgens de moeder liet haar 'zoontje' meermaals weten dat hij een meisje is. Toch dacht ze in het begin dat het om een voorbijgaande fase ging. Maar na een tijdje werd duidelijk dat dit niet zo was. En telkens wanneer iemand hem jongen noemde was hij vreselijk boos en in de war. Het werd zelfs zo erg dat hij probeerde zijn piemeltje af te snijden.

Daarop trokken zijn ouders naar een gespecialiseerd ziekenhuis die de diagnose stelde. Korte tijd later werd de school op de hoogte gesteld waar men positief reageerde. Aan de andere kinderen werd uitgelegd dat Zach wel het lichaam van een jongentje heeft maar dat hij zich in zijn hoofd een meisje voelt. Gelukkig voor de vijf jarige wordt hij niet gepest op school en aanvaarde de andere kinderen hem als meisje. De school deed ook een duit in het zakje en maakte uniseks toiletten voor zijn leeftijdsgroep.

Volgens zijn moeder is Zach veel gelukkiger sinds hij zich echt als meisje mag gedragen. Hij is ook erg blij met zijn lange blonde haren, roze slaapkamer en een kast vol meisjes kleren. Het liefst speelt hij met het oude speelgoed van zijn zussen maar hij speelt soms ook nog met zijn broertjes speelgoed. Moeder Theresa zegt verder dat er ook uniseks kleding in zijn kast hangen voor het geval hij die besluit te dragen. En dat ze het vervolgens aan hem over laten of hij al dan niet een meisje wil zijn. En mocht er een dag komen dat hij toch een jongen wil zijn, dan ook zullen zijn ouders dat aanvaarden. Toch geeft Theresa toe dat ze ergens liever haar zoontje terug heeft, maar dat ze ook wel ziet dat hij nu veel gelukkiger is.

Volgens een medewerker van het Tavistock and Portman NHS Foundation Trust werd de diagnose Gender Identity Disorder vastgesteld door de sleutelwerkers die werken met jonge transseksuelen. Ze volgen jaren lang deze kinderen en begeleiden hen door heen het moeilijke proces. Het is niet zo dat de organisatie transgender zijn aanmoedigt, integendeel zelfs. Maar ze hebben genoeg ervaring om snel te weten wanneer iemand echt het Gender Identity Disorder heeft. In het afgelopen jaar werden er 165 kinderen gediagnosticeerd met het Gender Identity Disorder. Vijf van hen waren jonger dan vijf jaar.

Extra: Vroeger werden gender veranderende therapieŽn (in het begin voornamelijk hormoon therapieŽn) pas gestart rond de leeftijd van achttien jaar en veel later. Uit jarenlange ervaringen en studies blijkt dat transseksuelen al op erg jonge leeftijd weten dat ze anders zijn, vaak al rond de leeftijd van drie, vier jaar. En dat wachten tot een kind bijna de volwassen leeftijd heeft om geslachts veranderende therapieŽn te ondergaan schadelijk kan zijn. Daarom wordt er steeds vaker gekozen om kinderen vanaf de tiener leeftijd te begeleiden, op te volgen en zelfs al hormoon behandelingen te laten ondergaan.

Nuttige adressen:
- Genderstichting: KLIK HIER
- Tweestrijd: groep voor transgenders: KLIK HIER
- Gender in de Blender: Informatieve en educatieve website rond gender en identiteit. Specifiek gericht naar jongeren, het onderwijs, leerkrachten. KLIK HIER

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
AUSTRALISCHE 10 JARIGE MAG MEISJE WORDEN, OOK VAN ZIJN TWEELING BROERTJE (april 2011).
HET VERHAAL VAN EEN IDENTIEKE TWEELING WAARVAN EENTJE TRANSGENDER IS.(december 2011)
TRANSSEKSUEEL IS TE HERKENNEN OP HERSENSCAN (januari 2011).

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
TRANSSEKSUELEN IN VLAANDEREN HEBBEN NOOD AAN STEUN + GETUIGENISSEN.
TOP VIJF VAN DINGEN DIE WE GEHEIM HOUDEN.
NL SCHOLEN VERPLICHT OM LES TE GEVEN OVER HOLEBI'S EN TRANSGENDERS.
NA EERSTE AMERIKAAN EN EGYPTENAAR, NU EERSTE BRITSE MAN DIE BABY KRIJGT.
ONDERZOEK VALSE FACEBOOK PROFIELEN VAAK BISEKSUEEL.
ACTRICE FRAN DRESCHER GAAT HOLEBI'S TROUWEN + FILMPJE.
VLAMINGEN WILLEN GEEN HOMO'S, MOSLIMS E.A ALS HUISDOKTER.

LEES OOK:
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT 2011 - ANDER NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT 2011 - BUITENLANDS NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT 2011 - SHOWBIZZ NIEUWS.
HOLEBI NIEUWS JAAROVERZICHT 2011 - BINNENLANDS NIEUWS.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 February, 2012 en 3586 keer gelezen.