Beagles massaal gebruikt voor dierproeven, holebi's steunen meest.





Sommige honden groeien op zonder ooit het daglicht te zien of de zon te voelen schijnen op hun vacht. En vele van deze honden zijn Beagles. Deze populaire soort wordt wereldwijd massaal ingezet als proefdier in laboratoria.

Volgens het Beagle Freedom Project zijn Beagles de meest populaire hondensoort die worden gebruikt in laboratoria omdat ze vriendelijk zijn, vergevingsgezinds en goedkoop wat betreft voeding. Wereldwijd worden deze honden gebruikt voor experimenten om medicijnen en chemische stoffen te testen. Gaande van groene thee tot lijm.

Deze tests bestaan uit het herhaaldelijk dwangvoederen of inhaleren gedurende dagen, maanden en soms jaren om schadelijke effecten zoals overgeven, stuiptrekken, aanvallen, het uitvallen van organen, verlamming en de dood te meten. Ook zijn deze honden tientallen jaren uitgebuit in wereldwijde alcohol- en tabaksonderzoeken.

Volgens Jean Geddes van het Beagle Freedom project die zich ook inzetten om de hondjes te redden en ze te laten adopteren de meeste mensen die de Beagles adopteren holebi, net zoals hun vele vrijwilligers, donateurs en sympatisanten. Hoe dat komt is niet bekend.

Wij van holebi.info gingen op zoek naar meer informatie en vonden enkele websites die de Beagles steunen.
- Website Bite Back Belgiť: KLIK HIER
- Website stop dierenproeven.org: KLIK HIER
- Website dierennieuws Nederland: KLIK HIER
- Website Beagle freedom project: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 March, 2012 en 8098 keer gelezen.