Hoe denken ze in Australie, Groot-Brittannie en de VS over het homohuwelijk.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat AustraliŽ koploper is tegenover Groot-BrittanniŽ en de Verenigde Staten wat betreft gelijke huwelijks rechten voor homo's en lesbiennes. Met andere woorden het recht om als homo of lesbienne ook te mogen trouwen.

In AustraliŽ is 49%, in Groot-BrittanniŽ 43% en 42% in de VS voorstander van het openstellen van het huwelijk voor homo's en lesbiennes. Uit het onderzoek blijkt ook dat in Canada, waar homo's en lesbiennes al mogen trouwen sinds 2005, een hoger aantal van de inwoners, namelijk 59%, voorstander is om het homohuwelijk te behouden.

Verder komt uit het onderzoek naar voren dat 59% van de Canadezen, 53% van de AustraliŽrs, 49% van de Britten en 40% van de Amerikanen geloofd dat je geboren wordt als homo of lesbienne. Daarnaast blijken over het algemeen heteroseksuele vrouwen, uit de vier landen, meer open te staan voor gelijke rechten dan heteroseksuele mannen.

Het onderzoek werd gedaan gedurende de maanden januari en februari van dit jaar onder ruim 2000 respondenten in elk land. Een van de vragen was: koppels van hetzelfde geslacht moeten kunnen trouwen.

44% van de Britten antwoordden in een referendum dat ze het huwelijk zouden definiŽren als een verbintenis tussen twee mensen, ander 44% zouden het benoemen als een verbintenis tussen een man en een vrouw en 12% had geen mening of wilde niet antwoordden. Van de Amerikanen kiest 43% voor een gender neurale oplossing bij het huwelijk, iets wat het meeste support krijgt in AustraliŽ.

Ondanks het feit dat het meeste support voor het homohuwelijk uit AustraliŽ komt is enkel Groot-BrittanniŽ bezig aan een opmars om het huwelijk open te stellen voor homo's en lesbiennes. Er bestaan al wel geregistreerde partnerschappen die identiek zijn aan het huwelijk. Maar ondertussen gaan er stemmen op om dit te veranderen in gewone huwelijken. Alle leiders van alle grote oppositie partijen staan achter het voorstel van de conservatieve eerste minister David Cameron om het homohuwelijk in te voeren.

In AustraliŽ stemde de Labor Partij vorig jaar om verandering aan te brengen in zijn positie om het huwelijk open te stellen voor homo's en lesbiennes. En eerste minister Gillard liet weten haar parlementsleden vrij te laten ook al is ze zelf geen voorstander van het homohuwelijk. Maar in AustraliŽ is het politieke landschap momenteel niet gunstig om daadwerkelijk zo ver te komen dat het huwelijk wordt opengesteld. In de Verenigde Staten tenslotte zijn er geen federale voorstellen om het huwelijk open te stellen, al zijn inmiddels wel enkele staten die het homohuwelijk legaliseerden.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
ACHTSTE AMERIKAANSE STAAT WAAR HO & LES MOGEN TROUWEN, NEGENDE ONDER VETO.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ELFDE LAND WAAR HOMO'S EN LESBIENNES KUNNEN TROUWEN WELDRA EEN FEIT.
RICKY MARTIN EN RAPSTER NICKY MINAJ PROMOTEN MAC VIVA GLAM VOOR AIDS. (+ adressen Be en Nl)
HOLEBI'S MEER KANS OP VERSLAVINGEN DAN HETEROSEKSUELEN.
AANTAL HOMOFOBE GROEPEN STIJGT MET 60 PROCENT, WAAROM? LEES HET HIER.
BRUSSEL GAAT HOMOHATERS STRENGER AANPAKKEN.
ACTEUR COLIN FARELL EN HOMO BROER KOMEN OP VOOR HOLEBI'S
OPNIEUW BELG HOMO AANGEVALLEN, DIT KEER IN KEERBERGEN.
DE NANNY VAN PRESIDENT OBAMA WAS HOMO EN TRAVESTIET EN WOONT NU IN KROTTENWIJK.
GRUWELIJKE HOLEBI MOORDEN IN IRAK.
SARA GILBERT, ROSEANNE BARR EN LA TOYA JACKSON SPREKEN ZICH UIT OVER HOMOFOBE ACTEUR.
BEAGLES MASSAAL GEBRUIKT VOOR DIERPROEVEN, HOLEBI'S STEUNEN HET MEEST.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 March, 2012 en 2614 keer gelezen.