Homohuwelijk in Engeland: steun uit onverwachte hoek.

De Britten voeren al een tijdje discussies rond de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor homo's en lesbiennes. Daarbij komt nu steun uit onverwachte hoek. Oud-premier Tony Blair ging de confrontatie aan met de paus om zich vˇˇr de openstelling uit te spreken.

Vorig weekend sprak Benedictus XVI zich opnieuw negatief uit over de mogelijkheid voor homo's en lesbiennes om te kunnen trouwen. De kerkvader waarschuwde voor 'machtige politieke en culturele stromingen die de wettelijke definitie van het huwelijk uithollen. Verder riep hij de bisschoppen op 'alles toe doen om het traditionele huwelijk te verdedigen tegen elke mogelijke verkeerde interpretatie van zijn natuur'. Tot slot voegde hij er nog aan toe dat het openstellen van het huwelijk een van de oorzaken voor de huidige economische crisis is 'De verslapping van het traditionele huwelijk heeft geleid tot ernstige sociale problemen en aanzienlijke menselijke en economische kosten'.

In Engeland trok oud-premier Tony Blair naar de paus om zich vˇˇr de openstelling uit te spreken. De discussie is fel in Groot-BrittanniŰ omdat het burgerlijk huwelijk vooral in kerken wordt gesloten. Blair tot verbazing van velen, enkele jaren geleden katholiek geworden, steunt de plannen van de Conservatieve premier David Cameron om het huwelijk open te stellen voor homo's en lesbiennes. Tijdens zijn premierschap zorgde Blair al voor de invoering van het geregistreerd partnerschap voor mensen van hetzelfde geslacht, dat nagenoeg identiek is aan het burgerlijk huwelijk.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOE DENKEN ZE IN AUSTRALIE, GROOT BRITTANNIE EN DE VS OVER HET HOMOHUWELIJK.
BRUSSEL GAAT HOMOHATERS STRENGER AANPAKKEN.
RICKY MARTIN EN RAPSTER NICKY MINAJ PROMOTEN MAC VIVA GLAM VOOR AIDS. (+ adressen Be en Nl)
HOLEBI'S MEER KANS OP VERSLAVINGEN DAN HETEROSEKSUELEN.
VLAAMS PARLEMENTSLID ZAMOURI, PRATEN MET FRANSTALIGEN OVER HOMOFOBIE, MINISTER SMET ZEGT AL JA.
AANTAL HOMOFOBE GROEPEN STIJGT MET 60 PROCENT, WAAROM? LEES HET HIER.
OPNIEUW BELG HOMO AANGEVALLEN, DIT KEER IN KEERBERGEN.
ACTEUR COLIN FARELL EN HOMO BROER KOMEN OP VOOR HOLEBI'S
DE NANNY VAN PRESIDENT OBAMA WAS HOMO EN TRAVESTIET EN WOONT NU IN KROTTENWIJK.
GRUWELIJKE HOLEBI MOORDEN IN IRAK.
ONDERZOEK NAAR HOLEBI'S EN BEREIDHEID AANGIFTE HOMOFOBIE IN BELGIE DOE MEE ANONIEM KAN OOK.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 14 March, 2012 en 2297 keer gelezen.