Sporten levert veel vrouwen een orgasme.
Voor het eerst is bewezen dat sporten vrouwen een orgasme kan opleveren. Zelfs wanneer ze op dat moment niet aan seks denken. Dat staat te lezen in een paper getiteld: ‘Exercise-induced orgasm and pleasure among women‘.

De onderzoekers baseren zich op een onderzoek onder 370 vrouwen. De dames waren tussen de 18 en 63 jaar oud en het grootste deel had een relatie. 69 procent van de vrouwen noemde zichzelf heteroseksueel.

Ruim 124 vrouwen gaven aan door het sporten wel eens een orgasme te hebben gehad. En 246 raakten tijdens het sporten wel eens opgewonden. Het grootste deel van de vrouwen was op het moment dat het gebeurde niet bezig met seks. Ook dachten ze niet aan iemand die ze aantrekkelijk vonden. 20 procent van de vrouwen gaf aan dat ze deze ervaring niet konden beheersen, ze konden ze niet oproepen noch afremmen. 40 procent van de vrouwen hadden door het sporten al tien keer of meer een orgasme of opwindend gevoel gehad. De ervaringen kwamen het meest voor wanneer vrouwen met buikoefeningen bezig waren. Ook klimmen in touwen, fietsen en gewichtheffen kon voor de seksuele ervaringen zorgen.

Volgens onderzoekster Debby Herbenick gaat het hier om een belangrijke ontdekking. “Deze gegevens zijn interessant, want ze suggereren dat een orgasme niet noodzakelijk een seksuele gebeurtenis is. En ze kunnen ons meer leren over de processen in het lichaam die de basis vormen van het vrouwelijk orgasme.” Het is wel niet duidelijk of er echt een verband bestaat tussen sporten en seks. Het zou wel kunnen dat sporten zou leiden tot een beter seksleven, maar dat is op dit moment nog niet duidelijk. Ook is het nog niet duidelijk hoe gewoon het is voor vrouwen om tijdens het sporten seksuele gevoelens te ervaren. De onderzoekers wijzen er echter op dat slechts vijf weken nodig waren om 370 vrouwen te vinden die wel eens een orgasme of seksuele opwinding hadden ervaren tijdens het sporten. Dat wijst erop dat de ervaring niet heel zeldzaam is.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 March, 2012 en 2904 keer gelezen.