Nobelprijswinnares pro anti holebi wetten.
Ellen Johnson Sirleaf, de president van Liberia die in 2011 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, is voorstander van de wetten die homoseksualiteit verboden stellen in Liberia. Dat zei ze in een interview met de Brits ex-premier Tony Blair, die zich recent nog postief uitsprak voor de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes in Engeland.

"Wij hebben in onze samenleving traditionele waarden die we willen behouden", verklaarde Sirleaf in het interview. In Liberia werd 'vrijwillige homoseks' vroeger bestraft met één jaar celstraf, maar twee nieuwe wetsontwerpen willen de straf verzwaren. Een voorstel vraagt om een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht te straffen met tien jaar gevangenisstraf.

De Britse ex-premier Tony Blair weigerde te reageren op haar uitspraken. Blair is bezig aan een rond reis in Afrika om goed bestuur te promoten en zei: Ik ga hier geen antwoord op geven. Ik zeg niet dat dit niet belangrijk is, maar de president heeft haar visie gegeven". En dit terwijl hij premier was voorstander was van het civil partnership in de UK en het openlijk dienen van holebi's in het leger, en recent zich positief uitsprak voor het homohuwelijk.

In Januari kon je nog bij ons lezen dat VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon Afrikaanse landen opriep holebi's niet te behandelen als tweederangs burgers of zelfs criminelen.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ENGELAND EN WALES STARTEN ADVIES RONDE OVER HOMOHUWELIJK.
SPORTEN LEVERT VEEL VROUWEN EEN ORGASME.
ZANGER LANCE BASS MET DE DOOD BEDREIGD OP INTERNET DOOR VULGAIRE HOMOFOOB.
HOE DENKEN ZE IN AUSTRALIE, GROOT BRITTANNIE EN DE VS OVER HET HOMOHUWELIJK.
BELGISCH FLUIT CONCERT VAN HOLEBI'S WINT PRIJS VAN HET HART.
HOLEBI'S MEER KANS OP VERSLAVINGEN DAN HETEROSEKSUELEN.
ELFDE LAND WAAR HOMO'S EN LESBIENNES KUNNEN TROUWEN WELDRA EEN FEIT.
UNIEK: MARTINA NAVRATILOVA VOOR HET EERST IN EEN JURKJE NAAR AANLEIDING VAN...+ FOTO'S

BRUSSEL GAAT HOMOHATERS STRENGER AANPAKKEN.
AANTAL HOMOFOBE GROEPEN STIJGT MET 60 PROCENT, WAAROM? LEES HET HIER.
RICKY MARTIN EN RAPSTER NICKY MINAJ PROMOTEN MAC VIVA GLAM VOOR AIDS. (+ adressen Be en Nl)Tekst: holebi.info - Bron: the advocate

Dit bericht is gepost op 20 March, 2012 en 2156 keer gelezen.