Geweld tegen holebi's kan niet door overlast boetes worden aangepakt zoals men in Brussel wil, aldus politici.
Zoals je pas bij ons (holebi) info kon lezen keurde de Brusselse gemeenteraad gisteren een plan goed om homofobie aan te pakken met administratieve boetes. Vandaag blijkt dat dit niet kan en mag.

"Homofoob geweld kan niet door overlastboetes worden aangepakt. Verbale beledigingen aan holebi's al evenmin." Dat zegde minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) in de Kamer aan Nahima Lanjri (CD&V) en Eva Brems (Groen).

Eerder had de politiezone Brussel-Elsene meegedeeld dat zij homofoob geweld ("gaybashing") met een overlastboete tot 250 euro zou afhandelen. Lanjri en Brems vonden dit niet gepast. Turtelboom ging met hen akkoord.

"Overlastboetes kunnen alleen voor gewone slagen en verwondingen zonder enige werkonbekwaamheid of verzwarende omstandigheid, ze kunnen wettelijk gezien niet voor geweld met een homofoob motief".

Lanjri: "Als Brussel dan toch overlastboetes oplegt voor homofoob geweld, dan kan dat alleen door het homofobe aspect aan het geweld te ontkennen en dus alleen de gewone slagen te beboeten. Dat is geen goed signaal. Het parket moet homofoob geweld vervolgen en niet negeren", zo luidde het.

Lanjri en ook Brems vrezen bovendien dat homofoob geweld uit de statistieken zal verdwijnen als hiervoor slechts overlastboetes worden opgelegd. Lanjri wilde dat Turtelboom de Brusselse politiezones en het Brusselse parket uitdrukkelijk hierop wijst, "want blijkbaar kennen zij de wet op de overlastboetes niet zo goed".

Turtelboom zegde nog dat ze nagaat of de wetgeving op slagen en verwondingen kan worden hervormd, zodat discriminerend geweld zwaarder wordt bestraft.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BRUSSELSE GEMEENTERAAD KEURT PLAN HOMOFOBIE GOED.
JEZUS HIELD VAN HOLEBI'S: OUD PORTRET TOONT JEZUS ALS GETUIGE BIJ HOMOHUWELIJK.
PETITIES BRITS HOMOHUWELIJK: HONDERDUIZENDEN TEGEN EN NOG MAAR DUIZENDEN VOOR.
BELGISCHE HOLEBIFEDERATIE KOMT OP TEGEN RACISME.
MASSA HOMOHUWELIJKEN: 200 IN CLEVELAND US EN 41 IN AUSTRALIE OP TV.
HOMO ILLUSIONIST TOEGELATEN TOT HOOGSTE MAGIC SOCIETY + VIDEO
HOLEBI'S MEER LAST VAN PSYCHISCHE PROBLEMEN.
ZANGER LANCE BASS MET DE DOOD BEDREIGD VIA FACEBOOK.
NOBELPRIJSWINNARES PRO ANTI HOLEBI WETTEN EN BLAIR ZWIJGT.
BELGISCH HOME VOOR OUDERE HOLEBI'S OP KOMST.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 March, 2012 en 2267 keer gelezen.