Dolfijnen zijn biseksueel en vertonen ook vaak homoseksueel gedrag.
Trouwe lezers van ons nieuws wisten het al langer: 'homoseksualiteit komt ook voor in het dierenrijk'. Volgens biologen komt homo, lesbisch en zelfs biseksueel gedrag voor bij ruim 1.500 dierensoorten. En er komt er steeds weer eentje bij. Onderzoekers van de universiteit van de Amerikaanse staat Massachusetts ontdekten recent dat dolfijnen biseksueel en soms ook homoseksueel zijn.

De onderzoekers bestudeerden zes jaar lang meer dan 120 tuimelaars dolfijnen in Shark Bay West AustraliŰ. Volgens onderzoeker Richard Connor is de relatie van dolfijnen onderling complexer dan men in eerste instantie dacht. Men ontdekte dat de dieren niet alleen biseksueel gedrag vertoonde maar ook dat de dolfijnen zich soms afzonderde van de vrouwtjes om homoseksueel bezig te zijn. Ook vormen ze soms bondgenootschappen om vrouwtjes binnen de groep te beschermen of om ze te 'verleiden' in het paar seizoen.

Volgens Connor is het sociale leven van de dolfijnen erg complex "Er is voortdurend drama. Ik heb vaak gedacht dat hun sociaal leven mentaal en fysiek erg uitputtend moet zijn. Ik ben blij dat ik geen dolfijn ben." In het onderzoek werd ook vastgesteld dat bondgenootschappen constant kunnen wisselen". Verder bleek uit het onderzoek ook nog dat de meeste mannelijke dolfijnen 'lid' waren van een soort tweede orde met daarin vier tot veertien mannetjes. Een zo'n 'bende', dat zeven dolfijnen telt, zwemt al sinds 1995 samen. En tot slot blijkt ook dat sommige mannetjes soms geweldadig seksueel gedrag vertonen tegenover andere mannetjes, dat zou gebeuren om hun dominantie over elkaar duidelijk te maken.

Extra:
Uit onderzoek van enkele jaren geleden blijkt dat homoseksualiteit diersoorten helpt overleven. En dat het dus niet zoals vele mensen denken zorgt voor het uitsterven van een soort. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat homoseksualiteit bij dieren een noodzakelijke biologische aanpassing is die het voorbestaan van de soort kan garanderen. Met andere woorden homoseksueel gedrag heeft een positief effect op de ontwikkeling van sommige dieren. Zoals bijvoorbeeld bij de Albatrossen. Veel jonge kuikens worden opgevoed door twee vrouwtjes. Deze lesbische vogels zorgen ervoor dat de soort floreert ondanks dat er een tekort is aan mannetjes.

Bij vogels komen koppeltjes van hetzelfde geslacht het meest voor. Bij maar liefst 130 vogelsoorten is bekend dat homoseksualiteit er vaak voorkomt, daarmee zijn ze de koplopers van alle diersoorten. Tot nu zijn ruim 1500 diersoorten ontdekt waar homo of lesbisch maar ook biseksueel zijn, voorkomt. Enkele van deze dieren zijn: pingu´ns, grizzlyberen, chimpansees, gorilla's, flamingo's, uilen, zalmen, libellen, fruitvliegjes, schapen, koala's, giraffen, dolfijnen, octopussen, herten, ijsberen, ooievaars enz.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
KUNNEN DIEREN OOK HOMO OF LESBISCH ZIJN? (mei 2010)


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 March, 2012 en 10969 keer gelezen.