Europese Boeddhistische Unie over holebi geweld in Belgie.Naar aanleiding van de open brief van Vlaams parlementslid Jan Roegiers in samenwerking met een veertig tal bekende holebi's waarmee men reageerde tegen het toegenomen geweld tegen holebi's in Brussel liet de Europese Boeddhistische Unie (EBU) zopas weten alle geweld tegen holebi's, of het nu gaat om verbaal of fysiek geweld te veroordelen.

In de open brief werd ook een oproep gedaan aan geestelijke en spirituele leiders om mee te helpen verkondigen dat holebi's en transgenders niet minderwaardig zijn en dat geweld tegen hen onaanvaardbaar is. De EUB reageerde en liet weten zijn verantwoordelijkheid te willen nemen. De unie zegt dat het boeddhisme alle vormen van geweld verwerpt, of het nu gaat om fysiek geweld, verbale beledigingen of eender welke vorm van discriminatie, ook tegenover homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Wie als homo, lesbienne, biseksueel of transgender geboren is, is daarom niet minderwaardig. Iedereen moet een zorgeloos leven kunnen leiden en de samenleving moet streven naar volledige gelijkheid, zonder discriminatie. Niemand mag gedwongen worden te leven volgens de regels van een groep waartoe hij of zij niet behoort. Geen enkele groep heeft het recht zijn interne regels op te dringen aan de volledige maatschappij, aldus de unie. Die verder ook vraagt aan de leiders van andere religies om mee te strijden tegen geweld en discriminatie tegen seksuele minderheden en te streven naar volledige erkenning van de mensenrechten.

Extra: Je kan nog altijd de open brief van Roegiers e.a ondertekenen: KLIK HIER Zeker doen als je het nog niet hebt gedaan - het aantal ondertekenaars staat nu op 9,893 de bedoeling is dat het er minstens 10,000 worden.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
VLAAMS PARLEMENTSLID J ROEGIERS GESPREK MET HAMID: CULTURALISERING VAN HOLEBI BASHING?
HOLEBI GEWELD KAN NIET AANGEPAKT WORDEN ZOALS BRUSSEL HET WIL, ALDUS POLITICI.
DOE MEE AAN DE EERSTE GROTE EUROPESE HOLEBI EN TRANS ENQUETE = ANONIEM
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S, HET ZIJN ER 20 DEZE MAAND (april)
75-JARIGE VROUW VALT 25-JARIGE HOMO AAN - VEROORDEELD WEGENS HAATMISDAAD.
ELTON JOHN EN MAN PLANNEN TWEEDE BABY, EN JOHN WERD VROEGER GEPEST.
15 LESBISCHE MEISJES EN TOMBOYS VERMOORD IN THAILAND.
IDENTIEKE TWEELING ZUSSEN WORDEN BROERS.
MASSA HOMOHUWELIJKEN: 200 IN CLEVELAND US EN 41 IN AUSTRALIE OP TV.
HOMO ILLUSIONIST TOEGELATEN TOT HOOGSTE MAGIC SOCIETY + VIDEO
OOK IN BELGIE PLEIT MEN VOOR DERDE IDENTITEIT.

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 02 April, 2012 en 3842 keer gelezen.