Student mag van rechter 1 dag per jaar pro homo Jezus T-shirt dragen.Een Amerikaanse student uit Ohio heeft van een federale rechter de toestemming gekregen om op zijn school een dag per jaar een T-shirt te dragen met daarop de tekst: 'Jezus Is Not a Homophobe'.

De districts rechter Michael Barrett oordeelde dat Maverick Couch zijn T-shirt ook dit jaar tijdens de Day of Silence (dag van de stilte) mag dragen. Deze dag dient om de omgeving bewust te maken van de holebi-haat die zich regelmatig aftekent op school. En maakt mensen bewust van het feit dat vele holebi's uit angst in de kast blijven. Symbolisch kleven deelnemers dan een sticker over de mond. Ook vele hetero studenten doen jaarlijks aan de actie mee.

Het oordeel van de rechter volgde na een rechtzaak tegen school directeur Randy Gebhardt. Volgens de rechter schond de school het eerste amendement (vrijheid van meningsuiting) toen ze Maverick verboden zijn T-shirt op school te dragen tijdens de dag van de stilte van vorig jaar. Maverick mag dit jaar zijn T-shirt met het opschrift 'Jesus Is Not a Homophobe' dragen tijdens de Day of Silence op 20 april.

De advocaat van de student liet weten blij te zijn met de uitspraak. Maar zei dat de vrijheid van meningsuiting niet mag beperkt worden tot 1 dag per jaar, en dat de strijd dus nog verder wordt gezet.

Extra: Vorig jaar deelden studentenvereniging in de Verenigde Staten en de Gay, Lesbian and Straight Education Network stickers en kaarten aan holebi/hetero studentenclubs. Hierop stond te lezen: Begrijp alstublieft mijn redenen waardoor ik vandaag niet spreek. Ik neem aan de Dag van de Stilte. Het is een actie gevoerd door de nationale jeugd om te protesteren tegen de stilte waartegen holebiís en transgenders dagelijks mee geconfronteerd worden. En Mijn opzettelijk stilte echoot het opgelegde stilzwijgen, dat wordt veroorzaakt door pesterijen, vooroordelen en discriminatie. Het beŽindigen van deze stilte is een eerste stap naar het aanvechten van dit onrecht. Denk aan de stemmen die u vandaag niet hoort. Wat gaat u doen om deze stilte te beŽindigen?. Jaarlijks doen er duizenden scholen mee aan de actie.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
VROUWELIJKE FAN BEZORGD ZANGER BOY GEORGE EEN BLAUW OOG.
HOLEBI JONGEREN UIT AARSCHOT ZETTEN ZICH IN VOOR HET MILIEU
BOEK VOORSTELLING: DE NACHT DAT DE STERREN DANSTEN.
NEDERLANDSE HOMO'S MOGEN WELDRA BLOED GEVEN - UPDATE: BLOEDBANK ZEGT NEEN.
ZANGER GORDON EN 17 JAAR JONGER VRIENDJE OPNIEUW UIT ELKAAR.
EUROPESE BOEDDHISTISCHE UNIE OVER HOLEBI GEWELD IN BELGIE.
75-JARIGE VROUW VALT 25-JARIGE HOMO AAN .
GENTSE HOLEBI'S HALEN SLAG THUIS, 'HOMOFOBE' ZANGER NIET WELKOM IN BELGIE.
DOMINEE BETRAPT MET AARDAPPEL IN ZIJN ACHTERSTE.
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S, HET ZIJN ER 20 DEZE MAAND (april)
WANNEER BESLOOT JIJ OM HETEROSEKSUEEL TE WORDEN?
ELTON JOHN EN MAN PLANNEN TWEEDE BABY, EN JOHN WERD VROEGER GEPEST.
HETERO VROUW KRIJGT PRIJS VOOR BESPREEKBAAR MAKEN HOLEBI THEMA.
HOLEBI'S MEER LAST VAN PSYCHISCHE PROBLEMEN.

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 April, 2012 en 2523 keer gelezen.