Buitenlandse holebi's mogen trouwen in Argentinie

In 2010 was ArgentiniŽ het eerste Latijns Amerikaans land waar homo's en lesbiennes mogen trouwen. Vanaf nu is er een uitbreiding in de wet waardoor ook buitenlandse koppels van hetzelfde geslacht in de hoofdstad Buenos Aires kunnen trouwen.

De uitbreiding kwam er na een vraag vanuit de reis industrie en de holebi gemeenschap, omdat het land erg populair is hij reizende holebi's. De provincie Santa Fe is inmiddels al klaar met zijn uitbreidingen waarbij homo en lesbische koppels al na een week verblijf in het land kunnen trouwen. Vorige maand waren Simon Cazal en Sergio Lopez uit Paraguay het eerste buitenlandse koppel van hetzelfde geslacht dat trouwde onder de nieuwe uitbreidingswet.

Buitenlandse homo en lesbische koppels die in ArgentiniŽ willen trouwen wordt enkel gevraagd een fotokopie mee te brengen van hun paspoort voorzien van een inkoms stempel, een tijdelijk adres en de duur van hun verblijf in het land.

Recent werd er in de Verenigde Staten een onderzoek gedaan onder de Latijns Amerikaanse bevolking over het homohuwelijk. Uit de studie blijkt dat 59% van hen voorstander is van de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes. Verder bleek uit de studie dat net als onder de Amerikaanse bevolking het support vooral afkomstig is van mensen jonger dan 50 jaar.

Extra:
Landen en plaatsen waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen op dit moment zijn: Nederland, BelgiŽ, Spanje, Canada, Zuid-Afrika, Noorwegen, Zweden, Portugal, IJsland en ArgentiniŽ. En verder in de Amerikaanse staten: New York , Iowa, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut, Washington DC en Vermont. En ook in Mexico-Stad (Mexico) en in de staat Alagoas (BraziliŽ).


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 07 April, 2012 en 3499 keer gelezen.