Nederlandse regering stemt tegen holebi asielzoekers uit Irak.Holebi asielzoekers afkomstig uit Irak riskeren in Nederland te worden terug gestuurd naar hun land ondanks het feit dat ze daar gevaar lopen voor hun eigen leven. Irak voert al een tijdje gewelddadige acties tegen holebi's.

De Nederlandse Tweede Kamer heeft tegen een voorstel gestemd om voorlopig geen holebi asielzoekers uit te zetten naar Irak. COC (holebifederatie) Nederland vroeg om een uitzetstop na rapporten van mensenrechtenorganisaties zoals het Human Rights Watch over de levensgevaarlijke situatie voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Irak. Het COC is van mening dat de regering eerst de situatie moet onderzoeken en dat men tot die tijd geen holebi's zou mogen uitzetten.

Het voorstel van D66-Kamerlid Schouw werd door Coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV verworpen. Het COC reageert teleurgesteld. Naar schatting lopen momenteel tussen de 5 en 15 holebi asielzoekers het risico om naar Irak te worden uitgezet. In maart zegde minister Leers wel toe dat de regering de situatie in Irak nader gaat onderzoeken en dat nog voor de zomer daarover een nieuw ambtsbericht zou verschijnen. Ook besloot de minister om holebi asielzoekers uit Irak in te delen in een andere categorie, die iets meer bescherming biedt. COC Nederland wil dat holebi-asielzoekers uit Irak een status krijgen die vergelijkbaar is met die uit Iran. Deze krijgen in Nederland asiel omdat zij in hun land van herkomst systematisch worden vervolgd.

Holebi asielzoekers in Nederland algemeen:
Eerder bleek uit een rapport van onderzoeksbureau Deloitte, uitgevoerd in opdracht van minister Leers van Asielzaken, dat 88 procent van de ondervraagde Nederlandse holebi en christelijke asielzoekers zich niet veilig voelt in de asielzoekerscentra. Ze worden door medebewoners bedreigd, bespuugd, beledigd, genegeerd en geslagen. De asielzoekers vinden dat de centra onvoldoende optreden tegen discriminatie. Minister Leers erkent het probleem en belooft verandering. Zo zou het personeel extra worden getraind om de problemen van holebi asielzoekers beter aan te pakken.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
GRUWELIJKE MASSALE HOLEBI MOORDEN IN IRAK.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
GEZOCHT BELG TRANSGENDERS TRANSSEKSUELEN ANDROGYN TRAVESTIETEN.
HOMO'S EN TOMBOY'S MOGEN NIET MEER NAAR SCHOOL.
14 JARIGE AMERIKAANSE HOMO DOODGEPEST OP SCHOOL EN INTERNET.
ZANGERES JESSIE J WIL HAAR BISEKSUALITEIT NIET UITBUITEN.
NEDERLANDSE HETERO'S KOMEN OP VOOR HOLEBI'S IN FILMPJES.
ACTEUR DAVID WALLIAMS ZINGT MET HOMOBEREN + FILMPJE.
OPEN VLD'ers DIENDEN WETSVOORSTEL IN VOOR ANONIEME KLACHTEN VAN HOLEBI'S OVER GAYBASHING.
RUSLAND WORDT STEEDS MEER EEN ZWAAR HOLEBI FOBISCH LAND.
HETERO RUS OPGEPAKT VOOR STEUN AAN HOLEBI'S + TEKEN PETITIE TEGEN HOMOFOBE WET.
ACTRICE TAMMY L MICHAELS WIL MEER ALIMENTATIE VAN EX MELISSA ETHERIDGE
BRITS HOMO FLAMINGO KOPPELTJE VIJF JAAR SAMEN MET 3 KUIKENS.
ONDERZOEK TOONT STEEDS MEER AAN DAT SOMMIGE HOMOFOBEN HOLEBI ZIJN.

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 18 April, 2012 en 2704 keer gelezen.