Eerste homohuwelijk in Vlaamse soap en holebi jongerengroep blij met dit keer geen verwijfde homo's.

Fans van de één soap 'Thuis' kunnen beginnen uitkijken naar het eerste homohuwelijk in hun favoriete soap. Afgelopen vrijdag verraste Franky zijn vriend Tibo met een huwelijksaanzoek dat positief werd beantwoord.

Bij de holebi's van vzw Wel Jong Niet Hetero zijn ze alvast blij met deze verhaallijn. Ook Franky en Tibo hebben hun goedkeuring en ze zien hen dan ook als tegengif voor de vele verwijfde types die makers van reality programma's regelmatig opvoeren.

Franky (Jef Hoogmartens) en Tibo (Maxime De Winne) uit 'Thuis' zijn twee mannen zonder meer. Hun relatie stond even onder druk toen bleek dat Tibo een dochter heeft. Maar die tijdelijke problemen deden Franky beseffen dat Tibo de man van zijn leven is, dus verraste hij hem met een huwelijksaanzoek. Tijdens zijn werk in het ziekenhuis werd Tibo plots weggeroepen voor een spoedgeval. Tot zijn ontzetting ging het om Franky, die met een zware hoofdwonde in de ambulance lag. Terwijl Tibo de schok van zijn leven kreeg, proestte Franky het uit. Het bleek allemaal opgezet spel te zijn, maar Tibo kon er niet om lachen. Franky wilde alleen Tibo’s aandacht trekken en nog voor Tibo verder kon razen, stelde Franky de belangrijkste vraag uit zijn hele leven. Tibo stond versteld van de onverwachte vraag, maar zei dan overtuigend 'ja!'

De holebi jongeren organisatie Wel Jong Niet Hetero is niet alleen blij met het komende homohuwelijk in de één soap maar vooral ook omdat de jongens niet verwijfd zijn. Vorig jaar, toen de kleurrijke Idool-kandidaat Falko naar voor werd geschoven als rolmodel was er al eens gemor, en de voorbije weken weerklonk er hier en daar weer kritiek. De aanleiding dit keer was de 21-jarige Orkean, die tot jolijt van kijkend Vlaanderen, bij zowat elke handeling in 'Uit de weg op VT4' een kreetje slaakte. En volgende week keert op die zender Glenn terug, die een tijd geleden precies hetzelfde deed in 'Zie je wel'. Dit keer komt hij opdraven in 'Komen eten'.

"We maken er geen punt van", reageert holebi Wel Jong Niet Hetero woordvoerder Michiel Vanackere, "maar het leeft wel in onze beweging. Moet dat stereotiepe beeld nu weer versterkt worden?, die vraag horen we de laatste weken wel vaker. Bij de deelname van Falco aan Idool was dat inderdaad ook een veelgehoorde opmerking. Maar zulke vrouwelijke types bestaan nu eenmaal, en ook zij hebben het recht om mee te doen aan een tv-programma. Het zou wel een probleem zijn als alléén zulke types het scherm zouden halen, maar dat is volgens ons niet het geval. Er sieren genoeg mannelijke homo's op het scherm, zoals Franky en Tibo in 'Thuis'. Alleen vallen die minder op. De balans mag volgens Wel Jong Niet Hetero dan wel in evenwicht zijn, dat laatste baart de vzw af en toe toch nog een beetje zorgen. "Ik hoop dat de kijkers beseffen, al wedet ik dat ze dat eigenlijk niet doen, dat, dat stereotiepe beeld geen representatief beeld is. Ik hoop dat ze verder kijken dan hun neus lang is."

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
JOODSE MASORTI BEWEGING LAAT HOLEBI'S RABBIJN WORDEN.
WINNAARS GLAAD MEDIA AWARDS DEEL 2
NEDERLANDSE REGERING STEMT TEGEN HOLEBI ASIELZOEKERS UIT IRAK.
ADELE KRIJGT TITEL HOLEBI ICOON, HOMO RUGBY'er EN HOMO VOETBALLER DELEN IN PRIJZEN.
EERSTE ZWANGERE MAN TER WERELD WORDT ALLEENSTAANDE PAPA VAN DRIE.
ACTEUR EN HETERO HUNK BESCHAAMD DAT HOMOHUWELIJK NIET OVERAL LEGAAL IS.
OPEN VLD'ers DIENDEN WETSVOORSTEL IN VOOR ANONIEME KLACHTEN VAN HOLEBI'S OVER GAYBASHING.
ZANGER GORDON ZOEKT EEN OUDERE VRIEND
VLAAMSE TELEVISIE KOK KOMT UIT DE HOLEBI KAST.
LEISHA HAILEY (L WORD) EN CAMILIA GREY BRENGEN MET UH HUH HER MUZIEKVIDEOCLIP UIT + VIDEO
NEDERLANDSE HETERO'S KOMEN OP VOOR HOLEBI'S IN FILMPJES.
ACTEUR DAVID WALLIAMS ZINGT MET HOMOBEREN + FILMPJE.

MEER NIEUWS: KLIK HIER
EN
Bezoek ook eens ons Forum Opgelet na registratie beperkte toegang - automatisch gehele toegang na vier berichten (is 12 ipv 4 rubrieken) - inclusief rubriek dating - Lees rubriek info - Klik forum in menu of KLIK HIER

Bron: gazet van antwerpen.

Dit bericht is gepost op 23 April, 2012 en 3611 keer gelezen.