NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Holebi's zijn zondaars in Algerije: Het verhaal van een Algerijnse homo in Belgie."Ik ben als homoseksueel geboren en ben het altijd geweest, maar in Algerije ben ik een zondaar", zegt Bouzoureenee Zahreddine meermaals. Hij is geboren in Algerije, maar verblijft als politiek vluchteling in BelgiŽ. Homoseksualiteit is nog altijd uit den boze in de Arabische wereld.

Met een klein hartje verteld Zahreddine over Algerijnse vrienden die werden vermoord omwille van hun geaardheid. Homo of holebi zijn in Algerije, en bij uitbreiding in de gehele Arabische wereld, is gevaarlijk. De maatschappij maakt het er onmogelijk om een andere geaardheid dan heteroseksualiteit te beleven. De religie, de islam, maakt het holebi's bovendien ook moeilijk, want homoseksualiteit is volgens hen onnatuurlijk. Hypocriet, vindt Zahreddine. "In Jemen kan een man trouwen met een meisje van twaalf jaar. Is pedofilie dan niet onnatuurlijk?

"Ouders kijken niet naar wie hun zoon is, maar naar wat de buren over hem denken of zeggen", stelt Zahreddine. De maatschappij is enorm belangrijk in de Arabische wereld en de druk bijgevolg groot, zowel op de holebi's als op hun familie. Een homoseksuele man brengt zonde over zijn familie en dat straft de maatschappij af. "Wanneer je het aan je familie vertelt, is er een breuk. Ofwel aanvaardt je vader het niet, ofwel je moeder niet, ofwel helemaal niemand", zegt Zahreddine. De basis in de Arabische wereld is de gemeenschap en die bepaalt hoe je je kleedt of hoe je je gedraagt. "We leven niet voor onszelf, maar voor anderen."

In Algerije is homoseksualiteit bij wet verboden met celstraffen tot drie jaar. In andere landen, zoals in het Midden-Oosten, gaat het nog verder: de doodstraf. En de sharia geeft de familie van holebi's ook weinig keuze: het huis uit gooien of meteen vermoorden. Zahreddine hoopt op internationale steun van mensenrechtenorganisaties om holebi's meer te beschermen, zodat ze het leven kunnen leiden dat ze willen.

Zelfs wanneer Arabische jongeren in BelgiŽ geboren zijn, in een Arabisch gezin, blijft hun geaardheid een probleem. "Holebi's van vreemde origine die hier geboren zijn, worden nog vaak verstoten door hun familie. De allochtone gemeenschap hier veroordeelt hun geaardheid ook", zegt Zahredinne. Volgens hem worden Arabische homo's ook vaker aangevallen dan Europese. "Europese holebi's boeien de - allochtone - aanvallers eigenlijk niet, zij doen wat ze willen. Een Arabische homo is echter 'iemand van ons' en dat leidt tot meer agressie."

Toch is de islam niet de enige religie die holebi's veroordeelt. Ook de paus trekt regelmatig van leer tegen homo's en lesbiennes. Alleen, de impact bij de islam is groter. "Zij hebben een zeer sterke band met hun religie. Wanneer ze een zonde begaan, denken ze altijd 'Wat zal God hiervan denken?' of 'God zal niet tevreden zijn'", legt Zahreddine uit. Veel homoseksuele Arabische jongeren denken voortdurend aan Gods oordeel en hebben het moeilijk om de eigen geaardheid te aanvaarden. Voor Zahreddine lag het anders. "Ik was realistischer. Ik maakte me meer zorgen over mijn familie en ouders, want hen moest ik elke dag onder ogen komen en niet God." Hij noemt zichzelf dan ook geen moslim. "Ik geloof enkel wat ik zie en wat ik aanraak."

Veel holebi's zien geen toekomst in hun vaderland en vluchten. Sommigen blijven wel in eigen land, al dan niet vrijwillig. "Ik heb vrienden die in Algerije zijn gebleven of die niet de kans hebben gekregen om het land te verlaten. Zij leven ondergedoken." Wie vlucht, kan in BelgiŽ terecht als politiek vluchteling, zoals Zahreddine. Aangezien hij het risico op de doodstraf liep omwille van zijn geaardheid, kreeg hij een verblijfsvergunning. "Sommige vrienden die in Algerije zijn gebleven, zijn daar vermoord om hun geaardheid", zo maakt Zahreddine de ernst van de situatie duidelijk.

"Toen ik in BelgiŽ kwam studeren, zag ik hoe open de homowereld hier is. Hier word ik als homoseksueel aanvaard en gerespecteerd", zegt Zahreddine. Hij hoopte dat hij hier kon blijven om zijn seksualiteit open te kunnen beleven. "Ik wilde ontsnappen aan een systeem dat homoseksualiteit niet toelaat en niet accepteert", zegt Zahreddine.

Zahreddine hoopt op een betere toekomst voor holebi's in de Arabische wereld. "Het is echt moeilijk om je familie en vrienden achter te laten door je seksuele oriŽntatie", zegt hij. Er is echter al een positieve evolutie volgens Zahreddine. "Er zijn verenigingen die vechten voor ons en steeds meer homo's accepteren zichzelf." Hij roept landen zoals BelgiŽ, waar homorechten al bestaan, op om de verenigingen in de Arabische wereld te helpen. "Ze moeten niet naar ons land komen om ons te zeggen wat we moeten doen, maar ze kunnen ons raad geven en ons steunen in onze strijd tegen homofobie."

Voor zichzelf hoopt hij ook op een mooie toekomst. "Iemand ontmoeten en een gezin bouwen, dat is de droom van iedereen. Het zal moeilijk zijn, maar niets is onmogelijk", besluit hij hoopvol.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
VLAAMS PARLEMENTSLID JAN ROEGIERS OP GESPREK BIJ HAMID.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
NEDERLANDSE KUSSENDE HETERO ACTEURS OP COVER L'HOMO + VIDEO MAKING OF
SAS UITGEROEPEN TOT FAV VLIEGTUIGMAATSCHAPPIJ V HOLEBI'S + VIDEO HOMO VOETBALLER
WELDRA HOLEBI FILM IN VLAAMSE BIOSCOOP ZALEN + TRAILER
HET GAAT NIET GOED MET BRITSE HOLEBI'S, IN HET BIJZONDER MET HOMO'S EN BI'S
WINNAARS GLAAD MEDIA AWARDS (HOLEBI PRIJZEN VOOR...) DEEL 2
NEDERLANDSE REGERING STEMT TEGEN HOLEBI ASIELZOEKERS UIT IRAK.
HOLEBI KORTFILM IN DE UK VOORGESTELD + 2 VIDEO'S
ZANGER GORDON ZOEKT EEN OUDERE VRIEND
1ste HOMOHUWELIJK IN VLAAMSE SOAP & HOLEBI'S BLIJ MET GEEN VERWIJFDE HOMO'S
ADELE KRIJGT TITEL HOLEBI ICOON, HOMO RUGBY'er EN HOMO VOETBALLER DELEN IN PRIJZEN.
ACTEUR EN HETERO HUNK BESCHAAMD DAT HOMOHUWELIJK NIET OVERAL LEGAAL IS.

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: knack.be

Dit bericht is gepost op 26 April, 2012 en 3387 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 


Buitenlands nieuws

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 

Wat homo's en lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks.

 

Holebi relaties zegenen in de kerk? en blik op holebi's verschuift binnen rooms-katholieke kerk.

 

Trans politicia brengt lied voor George Floyd, enkele dagen na diens dood schiet politie zwarte trans man dood + video

 


Showbizz & Sport

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.