Zangers Cyndi Lauper geprezen voor inzetZangeres Cyndi Lauper, bekend van haar nummers 'True Colours' en 'Time after Time' wordt binnenkort geŽerd door de Amerikaanse overheid voor haar inzet voor holebi's en transgenders.

Kathleen Sebelius van het S Department of Health and Human Services Secretary zal de zangeres een prijs uitreiken op de Nationale Children's Mental Health Awareness Day in Washington DC op 9 mei. Lauper krijgt deze prijs voor haar jarenlange inzet voor holebi's en transgenders.

De zangeres is co sponsor van het True Colors fonds en project (het liedje True Colors was een hit in 1986 en sinds dien erg geliefd bij holebi's) dat een einde maakt aan dakloosheid bij holebi's en transgenders, en hetero's inspireert om actieve leden te worden in de vooruitgang van holebi en transgender gelijkheid. Op haar blog schreef ze recent: "Als moeder, kan ik me niet voorstellen dat ik mijn kind voor gelijke welke reden het huis uit zet, of dat ik het alleen laat over zoiets als seksuele geaardheid of gender identiteit. Het zou een stuk rukken uit mijn hart en ziel."

In de VS is er al jaren een groeiend aantal holebi en transgender jongeren dakloos. Ze werden dakloos na hun coming out bij hun ouders. Het True Colors fonds en project helpt deze jongeren, onder andere door opvang. Vorig jaar opende de zangers in Harlem, New York een vluchthuis voor dakloze holebi jongeren. Het opvanghuis draagt de naam The True Colors Residence.

In 2012 lanceerde het True Colours project de We Give A Damn campagne, een onderwijs website om hetero supporters aan te trekken en hen in te lichten over de discriminatie die holebi's en transgenders wereld wijd ervaren. De campagne kreeg ook de steun van enkele beroemdheden zoals actrice Whoopie Goldberg, zanger Elton John en actrice Susan Surandon.

Extra: Lauper is al jaren bekend als voorvechtster van de holebi-rechten. In de jaren 80 hulde ze zich tijdens een concert samen met Cher in een reuze grote Regenboogvlag (symbool van holebi's wereldwijd). Zelf is de zangeres heteroseksueel maar heeft ze wel een lesbische zus Ellen die in een Aids kliniek werkt. Sinds de jaren 90 is de zangeres regelmatig de aanvoerster en deelneemster van een Gay Pride parade. In 1994 opende ze de Gay Games in New York. Haar liedje: True Colors (1986) werd een heuse holebi-hit omdat menige homo en lesbienne zich in het liedje erkende op het moment dat ze twijfelden aan hun geaardheid, en zelfs zelfmoord plannen hadden, het liedje zorgde voor de coming out van duizenden Amerikanen, en Lauper wordt dan ook nog steeds op handen gedragen door de holebi gemeenschap.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
GEZOCHT VLAAMSE LESBIENNES EN BISEKSUELE MEISJES EN VROUWEN
AMERIKAANS HOMO KOPPEL TROUWDE ACHT KEER + VIDEO
NIEUW VLAAMS HOLEBI BOEK UIT - MET ENKELE BEKENDEN
ZANGERES ADELE KRIJGT TITEL HOLEBI ICOON.
SAS UITGEROEPEN TOT FAV VLIEGTUIGMAATSCHAPPIJ V HOLEBI'S + VIDEO HOMO VOETBALLER
HOLEBI KORTFILM IN DE UK VOORGESTELD + 2 VIDEO'S
LEISHA HAILEY (L WORD) EN CAMILIA GREY BRENGEN MET UH HUH HER MUZIEKVIDEOCLIP UIT + VIDEO
NEDERLANDSE HETERO'S KOMEN OP VOOR HOLEBI'S IN FILMPJES.
WINNAARS GLAAD MEDIA AWARDS (HOLEBI PRIJZEN VOOR...) DEEL 2
16 JARIGE HOMO NA FALEN EXORCISME BEHANDELING OPGESLOTEN IN INSTELLING DOOR VADER.
ZANGERES JESSIE J WIL HAAR BISEKSUALITEIT NIET UITBUITEN.
EERSTE ZWANGERE MAN TER WERELD WORDT ALLEENSTAANDE PAPA VAN DRIE.

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 April, 2012 en 5724 keer gelezen.