"Goede raad" van DJ aan vader: laat vrienden je lesbische dochter verkrachten.Een Amerikaans DJ ligt onder vuur omdat hij een luisteraar de raad gaf zijn dochter te laten verkrachten door een vriend omdat ze lesbisch is.

GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation), die opkomen voor holebi's, is ten strijde getrokken tegen Dominic Dieter (foto) een DJ uit Cleveland, werkzaam bij rock radio WMMS. Tijdens een ochtend show trad de DJ in gesprek met een vader die had gebeld om te vertellen dat hij zijn tiener dochter had betrapt op het zoenen met een meisje, en vroeg wat hij moest doen.

Dieter zei: "Je moet een van je vrienden je dochter laten verkrachten zodat ze weer hetero wordt".

GLAAD wil dat de DJ wordt ontslagen. Aaron McQuade, directeur van het nieuws en media stuk van GLAAD zei: "Het is verschrikkelijk wat deze man heeft gezegd. Het is gevaarlijk om een man te vertellen dat hij een van zijn vrienden moet inhuren om zijn dochter te verkrachten. Dit is niet om te lachen in een wereld waar mensen het slachtoffer worden van geweld en seksuele aanvallen die vaak gebaseerd zijn op de seksuele geaardheid van een persoon. En Dieter geeft de luisteraars het idee dat het oké is om mensen te verkrachten omwille van holebi seksuele geaardheid.

Update 01.05.2012
Na de uitspraak van de dj werd er een online petitie gestart om Dominic Dieter te laten ontslaan. 2500 mensen tekende de petitie. Enkele bloggers wezen op het feit dat het radiostation en zijn partner hun gelden zouden kunnen verliezen wanneer sponsors zich na de homofobe uitspraak zouden kunnen terug trekken. Hierop liet Clear Channel weten dat ze zich distantiëren van de uitspraak van hun dj en dat hij op de vingers werd getikt. Ze verzekerden dat ze ondertussen maatregelen hebben getroffen tegen de dj en dat de radio zender supporter is van de holebi gemeenschap waarna ze nogmaals hun excuses aanboden. Daarna heeft de dj zelf on air zijn excuses aangeboden. Naar eigen zeggen was zijn uitspraak erg dom en was het niet zij bedoeling om psychisch of seksueel geweld te promoten. Het radio station liet ook nog weten dat ze weldra enkele aankondigen zullen doen om ouders er op te wijzen dat ze hun kinderen ook moeten aanvaarden als deze holebi zijn. Daarnaast zullen ze ook een holebi rechtenorganisatie uitnodigen in de studio.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
WINNAARS GLAAD MEDIA AWARDS (HOLEBI PRIJZEN VOOR...) DEEL 2
ZES JAAR CEL VOOR VERKRACHTERS VAN JONGE BRUSSELSE HOMO
ZANGERES CYNDI LAUPER GEEERD DOOR AMERIKAANSE OVERHEID V INZET V HOLEBI'S + VIDEO.
GEZOCHT VLAAMSE LESBIENNES EN BISEKSUELE MEISJES EN VROUWEN
AMERIKAANS HOMO KOPPEL TROUWDE ACHT KEER + VIDEO
NIEUW VLAAMS HOLEBI BOEK UIT - MET ENKELE BEKENDEN
16 JARIGE HOMO NA FALEN EXORCISME BEHANDELING OPGESLOTEN IN INSTELLING DOOR VADER.
HOLEBI KORTFILM IN DE UK VOORGESTELD + 2 VIDEO'S
NEDERLANDSE KUSSENDE HETERO ACTEURS OP COVER L'HOMO + VIDEO MAKING OF
HET GAAT NIET GOED MET BRITSE HOLEBI'S, IN HET BIJZONDER MET HOMO'S EN BI'S
ZANGERES ADELE KRIJGT TITEL HOLEBI ICOON.
SAS UITGEROEPEN TOT FAV VLIEGTUIGMAATSCHAPPIJ V HOLEBI'S + VIDEO HOMO VOETBALLER
NEDERLANDSE HETERO'S KOMEN OP VOOR HOLEBI'S IN FILMPJES.
GEZOCHT BELG TRANSGENDERS TRANSSEKSUELEN ANDROGYN TRAVESTIETEN.

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 April, 2012 en 2969 keer gelezen.