Je leest:

Het gaat gelukkig weer beter met presentator Jo de Poorter.

Zoals je gisteren bij ons kon lezen werd presentator Jo De Poorter afgelopen zaterdag opgenomen in het ziekenhuis met hart problemen. Ondertussen gaat het gelukkig weer beter met hem en is hij zelfs sinds zondag terug thuis. Maar er wachten hem nog verschillende serieuze onderzoeken.

De Poorter mocht zondag het ziekenhuis verlaten. 'Ik ben heel erg geschrokken. 'Ik heb te hard gewerkt en volgde een intensief loopschema. Die combinatie bleek levensgevaarlijk. Ik ging zaterdagochtend rennen, zoals ik de laatste tijd wel vaker doe', vertelt hij. 'Ik voelde onmiddellijk dat ik niet goed op gang kwam. Ik had een beklemmend gevoel in mijn borstkas en kon moeilijk ademen.' Hij ging naar de dokter en die sloeg onmiddellijk alarm. De Poorter moest zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. 'Hij zei dat elke minuut dat hij wachtte gevaarlijk kon zijn. Er konden bloedklonters ontstaan.' De dokter had gelijk. De Poorter bleek met ernstige hartritmestoornissen te kampen.

De presentator moest een dag en nacht op intensieve zorgen blijven en onderging daar allerlei tests waarna zijn hartritme met medicatie onder controle werd gebracht. In de loop van de week moet hij terug naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken. Die testen zullen moeten uitwijzen of het om een eenmalige adrenalineopstoot ging of dat er toch iets chronisch aan de hand is. Indien dat laatste het geval is dan moet medicatie dat bedwingen of volgt er een operatie.

Volgens De Poorter kreeg hij die stoornissen door een combinatie van te hard werken en een te streng sportschema. 'Ik ben intensief beginnen lopen en daar is niet echt iets mis mee. Maar ik werk te veel en heb daardoor te veel stress. Ik ben presentator van het VTM-programma TV Makelaar en correspondent BelgiŽ voor de Nederlandse zender RTL4. Daarnaast maak ik ook media-analyses voor de radio en heb ik een eigen bedrijfje. Het was heel druk en dat arm hart van mij heeft het begeven. Ik zag mezelf als onoverwinnelijk, maar ben dat dus niet. Ik ben heel hard geschrokken. Je trekt je sportschoenen aan en een uur later lig je op intensieve zorgen in een ziekenhuis met allerlei snoeren om je heen en een hartspecialist aan je bed.'

De 45-jarige spring in het veld zal nu wat gas moeten terugnemen. 'Ik zal het nu rustiger aan moeten doen en ook mijn loopschema wat aanpassen.' De Poorter is vermoeid. 'Ik slaap nu heel veel en ben fysiek en emotioneel erg vermoeid. Mijn man verzorgt mij en waakt erover dat ik niets doe', lacht hij. 'Ik sta onder een streng medisch regime. De honderden sms'jes die ik heb gekregen, doen me veel deugd. Het zet mijn werk en mijn stress toch even in perspectief. Nu is het nog even bang afwachten en hopen dat alles goed komt.'

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 30 April, 2012 en 3396 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Bart, Olivier en baby Warre zitten vast in de VS, en raken ook door Belgische wet niet thuis.

 


Buitenlands nieuws

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.