Is het in Belgie een misdaad om holebi te zijn? de broer van eerste slachtoffer homofobe moord aan het woord.
Zoals je gisteren bij ons kon lezen viel recent het eerste dodelijke slachtoffer van homofoob geweld in ons landje. Ook enkele Vlaamse politici reageerde diezelfde dag op het nieuws.

Het levenloze lichaam van Ihsane Jarfi, 32, (foto) een Belg van Marokkaanse afkomst, werd zondag gevonden door twee wandelaars. Jarfi stond op 22 april een sigaretje te roken aan het populaire holebicafé Open Bar, toen getuigen hem zagen instappen in een grijze Volkswagen Polo. In de wagen vier mannen uit Luik, allemaal twintigers, drie Belgen en een man van Turkse origine, die eerder een meisje hadden gevraagd mee te gaan maar die had geweigerd. Wat er zich juist heeft afgespeeld is nog niet duidelijk, wel zijn de daders ondertussen opgepakt en twee van hen gingen reeds over tot bekentenissen. Zij geven toe dat ze hem hard hebben aangepakt', zegt Danièle Reynders van het parket van Luik. ‘Ze deden dat omdat het slachtoffer volgens hen seksuele avances maakte, waarop ze door het lint gingen. Dat zou nabij Hoei zijn gebeurd waar ze hem achterlieten.

Net zoals holebi organisaties en enkele politici zijn de ouders van Jarfi er zeker van dat hun zoon werd vermoord omdat hij homo was. "Het is een verschrikkelijke klap," zegt Mohammed Jarfi, de jongere broer van Ihsane. "Hem moeten missen is zwaar, maar dat het om zo'n zinloos geweld gaat, maakt het nog moeilijker. Zelf heeft Ihsane nooit iemand kwaad gedaan. Behalve als het een misdaad is om homoseksueel te zijn. Wij hebben als familie nooit problemen gehad met zijn geaardheid. Jammer genoeg was dat voor zijn moordenaars wel het geval.

Vader Hassan Jarfi emigreerde in de jaren zeventig uit Marokko naar Luik, waar hij islamleerkracht is. De familie kreeg soms te maken met beledigingen over de homoseksualiteit van Ihsane, maar verdedigde de jongen altijd. Ze staan bekend als een erg open gezin. Ihsane Jarfi heeft twee broers en twee zussen. Hij is een graag geziene jongen. Een Facebookgroep die opgericht werd na zijn verdwijning telt meer dan 28.000 leden. De jongeman werkte in de kledingwinkel Jack and Jones in Luik en was gekend in het uitgaansleven, en had al enige tijd een vriend.

De vier verdachten verschijnen vandaag voor de raadkamer in Luik. Aanvankelijk werden ze enkel in verdenking gesteld voor diefstal met geweld, en slagen en verwondingen. Maar het parket wil de kwalificatie veranderen naar moord. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding liet weten dat het zich burgerlijke partij stelt als het parket bevestigt dat Ihsane Jarfi het slachtoffer werd van een homofobe misdaad.

Reageren op dit artikel? kom naar ons forum.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
"EERSTE" HOLEBI DODE NA HOMOFOBISCH GEWELD IN BELGIE
BELG POLITICI REAGEREN OP EERSTE HOLEBI DODE NA HOMOFOBIE IN ONS LANDJE
UNIEK: TELEVISIE SERIE MET HOMO KOPPEL IN WINT PRO AWARD VAN KATHOLIEKE GROEP
"GOEDE RAAD" VAN DJ AAN VADER: LAAT VRIENDEN JE LESBISCHE DOCHTER VERKRACHTEN
MORRISSEY'S WERELD TOER - IN JAPAN A DRAG SHOW + FOTO'S EN VIDEO
AMERIKAANS HOMO KOPPEL TROUWDE ACHT KEER + VIDEO
EX HOMOFOBE STUDENTEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO
BOYBAND ZANGER JIMMY SAMIJN NA 13 JAAR GETROUWD MET VRIEND + FOTO EN VIDEO'S.
HET GAAT NIET GOED MET BRITSE HOLEBI'S, IN HET BIJZONDER MET HOMO'S EN BI'S
ZANGERES CYNDI LAUPER GEEERD DOOR AMERIKAANSE OVERHEID V INZET V HOLEBI'S + VIDEO.
HOLEBI'S TOVEREN BELG STATIONS OM IN REGENBOOGSTATIONS
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S - HET ZIJN ER 20 DEZE MAAND
SAS UITGEROEPEN TOT FAV VLIEGTUIGMAATSCHAPPIJ V HOLEBI'S + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: destandaard.be

Dit bericht is gepost op 04 May, 2012 en 4354 keer gelezen.