Holebi's trokken door de straten van Brugge in kleurijke Rainbow Pride.


Afgelopen zaterdag hielden de Brugse holebi en transgender verenigingen in samenwerking met de Brugse diversiteitsdienst, voor de vierde keer een Rainbow Pride.

De kleine optocht vertrok aan het station en liep naar de Markt waar er toespraken waren van onder andere schepen Martine Matthys (CD&V) en een optreden van de Brugse covergroep Cajun Moon. De deelnemers vroegen aandacht voor moeilijkheden die holebi's nog steeds ervaren. In sommige landen riskeren holebi's nog de doodstraf.

Met de optocht wil de stad Brugge holebi- en transgender verenigingen een hart onder de riem steken. Volgens Omega gay Brugge is dergelijke steun nog altijd nodig, want Holebiís worden nog al te vaak gediscrimineerd en er is steeds meer geweld. De optocht in Brugge wil mensen bewust maken van dat er nog steeds heel wat vormen van discriminaties is ten opzichte van holebiís en transgenders. Ook in Vlaanderen is er steeds meer homofoob geweld. Toch wil men dit in Brugge niet dramatiseren, maar ze vragen wel om meer begrip en overal ter wereld gelijke rechten.

Een tachtigtal homo's en lesbiennes stapte met een gigantische regenboogvlag door het centrum met op kop de sambagroep Famba, een twintig koppen tellende vrouwelijke band. SP.A-politici Annick Lambrecht, Dolores David en Pascal Ennaert betuigden nadrukkelijk hun steun.

Jong en Holebi in Brugge heeft intussen vragen bij de medewerking van het Brugse stadsbestuur. 'De datum werd bijzonder slecht gekozen', menen Olivier Van Gierdeghom en Frederik De Schepper van Jong en Holebi in Brugge. Zij wijzen erop dat op dezelde dag de grote Regenbooghappening plaatsvond in Oostende. Ook werd de dag voor de Rainbow Pride gewijzigd van vrijdagavond naar zaterdagmiddag en leek de affiche volgens hen meer op een uitnodiging voor een babyborrel. 'Wij betreuren het gebrek aan inspraak als holebiverenigingen en vragen on zelfs af of het stadsbestuur, voornamelijk de ambtenarij, niet homofoob is', besluiten Van Gierdeghom en De Schepper.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
78 JARIGE BRITT S WERELDS OUDSTE TRANSSEKSUEEL
WORLD HOLEBI AWARD GEWONNEN DOOR...
HOLEBI'S TOVEREN BELG STATIONS OM IN REGENBOOGSTATIONS (7 tot 11 mei)
EERSTE HOLEBI VEROORDEELD ONDER NIEUWE HOMOFOBE WET IN RUSLAND
UNIEK: TELEVISIE SERIE MET HOMO KOPPEL IN WINT PRO AWARD VAN KATHOLIEKE GROEP
MORRISSEY'S WERELD TOER - IN JAPAN A DRAG SHOW + FOTO'S EN VIDEO
LESBISCHE MOEDER EN ZOONTJE UIT SCOUTS GEZET + VIDEO
ZANGERES CYNDI LAUPER GEEERD DOOR AMERIKAANSE OVERHEID V INZET V HOLEBI'S + VIDEO.
SAS UITGEROEPEN TOT FAV VLIEGTUIGMAATSCHAPPIJ V HOLEBI'S + VIDEO
WINNAARS GLAAD MEDIA AWARDS (HOLEBI PRIJZEN VOOR...) DEEL 2
HETERO"S MOGEN NIET KUSSEN OF DANSEN IN HOLEBI ZAAK
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S - HET ZIJN ER 20 DEZE MAAND

MEER NIEUWS: KLIK HIER

nieuwsblad.be en knack.be

Dit bericht is gepost op 07 May, 2012 en 2871 keer gelezen.