Vlaamse holebi film wint vijfde internationale prijs + video.

De Vlaamse holebi film 'Noordzee Texas', van Bavo Defurne heeft zijn vijfde internationale prijs gewonnen. Dit keer op het Amerikaanse holebi filmfestival in Miami.

Noorzee Texas kreeg op het Amerikaanse holebifilmfestival de HBO Juryprijs voor Beste Speelfilm. Eerder won de film al de de Silver Zenith op het Wereldfilmfestival van Montréal, de Alice in The City Grote Prijs op het Internationaal Filmfestival van Rome en de prijs voor beste regiedebuut in Kaapstad. Aan de HBO Juryprijs is een bedrag van 1.500 dollar verbonden.

Recent opende ‘Noordzee, Texas’ nog het Pink Apple Filmfestival in Zürich als voorsmaakje voor de komende Duitse release. In Groot-Brittannië en Nederland is de film al uitgebracht. De ontvangst in de Belgische filmzalen in maart en april 2011 was erg verschillend. De film sprak slechts een klein publiek aan. Aan het eind van de zomer zal de film zijn Amerikaans debuut maken en wordt hij uitgebracht door Wavelength Pictures. De film is intussen aan 10 landen verkocht. Vanaf 10 april 2012 was de film beschikbaar op dvd.

Noordzee Texas is de filmbewerking van het boek ‘Nooit gaat dit over’ van André Sollie. De film werd onder andere opgenomen aan de Belgische kust, in hotels in Sas van Gent en Nieuwpoort en in de sociale woonwijk Klein Rusland in Zelzate. Toen de film in ons land in premiere ging gaf Defurne in de eindgeneriek de kijkers mee dat hij zijn film opdraagt aan alle ouders die hun zoon niet wilden laten mee werken aan de film, want velen riepen: 'Mijn zoon mag geen jongen kussen'. (Link naar artikel onderaan).

Het verhaal:
De 15-jarige Pim woont bij zijn moeder aan de Belgische kust. Moeder treed 's avonds op als accordeonspeelster Yvette Mimosa. Zijn vader is niet meer bij het gezin, de moeder slingert heen en weer tussen Etienne, de man die haar met zijn wagen naar haar optredens voert, en Zoltan, een jonge medewerker van de kermis, die met haar regelmatig het bed deelt. Omdat moeder Yvette nauwelijks omkijkt naar de eenzame Pim, en hem op een dag zelfs voorgoed alleen achter laat mag Pim intrekken bij zijn drie jaar oudere buurjongen Gino, die hij al geruime tijd bewonderde en op wie hij verliefd is, in het huis van Gino's moeder Marcella en zus Sabrina, die zelf een oogje op Pim heeft. Pim mag mee in Gino's bed slapen, hoewel Gino regelmatig vrijt en naar het buitenland verdwijnt met een meisje. Maar Gino heeft ook gevoelens voor Pim.

Cast
Jelle Florizoone - Pim en Mathias Vergels - Gino en Eva Van der Gucht - Yvette en Nina Marie Kortekaas - Sabrina en Katelijne Damen - Marcella en Thomas Coumans - Zoltan en Luk Wyns - Etienne en Ben Van den Heuvel - jonge Pim en Noor Ben Taout - jonge Sabrina en Nathan Naenen - jonge Gino en Ella-June Henrard - Françoise en Patricia Goemaere - Simonne en Daniel Sikora - Maurice en Victor Zaidi - Julien.


EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
VLAAMSE OUDERS MIJN ZOON MAG GEEN JONGEN KUSSEN IN FILM NOORDZEE TEXAS (Maart 2011)
WELDRA NIEUWE HOLEBI FILM IN DE VLAAMSE BIOSCOOP + TRAILER (April 2012)

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
VLAAMSE SCHRIJFT KINDER BOEKJE OVER ANDERS ZIJN
HETERO PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN GEVAARLIJKSE AFRIKAANSE LAND VOOR HOLEBI'S
NIEUW VLAAMS HOLEBI BOEK UIT - MET ENKELE BEKENDEN
78 JARIGE BRITT S WERELDS OUDSTE TRANSSEKSUEEL
WORLD HOLEBI AWARD GEWONNEN DOOR...
HOLEBI'S TROKKEN DOOR DE STRATEN VAN BRUGGE
UNIEK: TELEVISIE SERIE MET HOMO KOPPEL IN WINT PRO AWARD VAN KATHOLIEKE GROEP
EERSTE HOLEBI VEROORDEELD ONDER NIEUWE HOMOFOBE WET IN RUSLAND
ZANGERES BETH DITTO GAAT TROUWEN EN HEEFT KINDERWENS + VIDEO NIEUWE SINGEL
LESBISCHE MOEDER EN ZOONTJE UIT SCOUTS GEZET + VIDEO
MORRISSEY'S WERELD TOER - IN JAPAN A DRAG SHOW + FOTO'S EN VIDEO
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S - HET ZIJN ER 20 DEZE MAAND

MEER NIEUWS: KLIK HIERHolebi info en knack.be

Dit bericht is gepost op 08 May, 2012 en 5234 keer gelezen.