Vlaamse schrijft kinderboekje over anders zijn.


Fran Bambust, 47, heeft een kinderboekje geschreven over anders zijn. Op een speelse, humoristische manier gaat de Antwerpse het thema ‘anders zijn’ aan. Het boekje heet 'Plafondmeisje'.

“Het gaat over anders zijn in het algemeen. Zeker niet alleen over holebi’s, transgenders of andere minderheidsgroepen. Het gaat even goed over iemand die anders praat of iemand die een brilletje draagt. Je rare kantjes verbergen is voor niets nodig. En Ik wil zeker niet zwaar moraliserend zijn. Ik breng een leuk verhaal over de kleine kantjes, die iedereen wel heeft”, vertelt de schrijfster, ook hoofdredactrice van holebi-magazine ZiZo en in een vorig leven hoofdredacteur van tvprogramma’s als ‘HT&D’ en ‘Blind Date’.

Klein of juist heel groot, slecht in wiskunde of een krak in Latijn: iedereen is anders om zijn manier. "Al ben je anders, je moet jezelf durven zijn", zegt Bambust. "Je moet ondersteboven op het plafond durven leven." En ook Fran Bambust is anders, zij werd immers geboren als Franky. Ook Fran verbergt haar ware ik niet meer.

"Ik werd geboren als Franky”, zegt ze. “Als kind voelde ik mij al een meisje. In het geniep paste ik de kleren van mijn nicht of mijn mama. Al wist ik toen niet wat transgender was. Op dat moment dacht ik dat ik homo was. Ik werd verliefd op jongens en ik dacht dat mijn vrouwelijke trekjes daarbij hoorden. Maar eigenlijk wilde ik gewoon stiekem een meisje zijn. Toen ik met homojongens begon uit te gaan, bleek dat ze mij niet als meisje, maar als jongen wilden zien. Vooral toen we het bed deelden, werd dat duidelijk. Daarom ging ik terug in de kast."

Info:
Boek: Plafondmeisje (vanaf 10 jaar)
Auteur: Fran Bambust
Uitgeverij: Clavis
Illustrator: An van Dooren
Uit sinds: 29-02-2012
Afmetingen: 215 x 150 x 15 mm.
ISBN: 9789044817201
Het verhaal:
Imke is een heel gewoon, doodnormaal, bovenstebraaf kind. Op het randje van saai, vinden de meesten, en dan nog wel aan de foute kant van dat randje. Maar dat blijkt toch niet helemaal te kloppen. Want wanneer ze op een dag uit haar bed valt, komt ze niet op de grond maar op het plafond terecht. Dat is niet naar de zin van de natuurwetpolitie en dus zetten die een verhaal in werking met achtervolgingen, actie, onverwachte vriendschappen en veel letters die moedig op hun plaats proberen te blijven staan in een boek dat af en toe over de kop gaat.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HETERO PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN GEVAARLIJKSE AFRIKAANSE LAND VOOR HOLEBI'S
NIEUW VLAAMS HOLEBI BOEK UIT - MET ENKELE BEKENDEN
VLAAMSE HOLEBI FILM WINT VIJFDE INTERNATIONALE PRIJS + VIDEO
78 JARIGE BRITT S WERELDS OUDSTE TRANSSEKSUEEL
ZANGERES BETH DITTO GAAT TROUWEN EN HEEFT KINDERWENS + VIDEO NIEUWE SINGEL
WORLD HOLEBI AWARD GEWONNEN DOOR...
EERSTE ZWANGERE MAN TER WERELD WORDT ALLEENSTAANDE PAPA VAN DRIE.
LESBISCHE MOEDER EN ZOONTJE UIT SCOUTS GEZET + VIDEO
EX HOMOFOBE STUDENTEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO
ZANGERES CYNDI LAUPER GEEERD DOOR AMERIKAANSE OVERHEID V INZET V HOLEBI'S + VIDEO.

MEER NIEUWS: KLIK HIER
Bron: gazetvanantwerpen en cosmox

Dit bericht is gepost op 08 May, 2012 en 4146 keer gelezen.