De Amerikaanse president: Barack Obama, en holebi rechten.Barack Obama: een van de meest holebi vriendelijke Presidenten die de Verenigde Staten ooit heeft gehad. Hij schafte het Don't Ask, Don't Tell beleid af. Is tegen het verbieden van huwelijken tussen homo's en lesbiennes. En kwam al meermaals op voor de rechten van holebi's wereldwijd.

Het enige spijtige is dat ondanks het feit dat Obama voor de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes is hij daar openlijk geen uitspraken over doet, en dit tot grote teleurstelling van de vele holebi activisten. Zijn stilzwijgen kan een issue gaan worden tijdens zijn her verkiezings campagne want de holebi gemeenschap wordt ongeduldig. Maar de houding van Obama is verklaarbaar. Want ondanks het feit dat de steun vóór het homohuwelijk groeit, zijn er nog altijd veel Amerikanen tegen.

Het homohuwelijk is op het moment legaal in 6 staten, maar in staten als Minnesota(in November) en North Carolina(vandaag) zijn er ook referendums om het homohuwelijk expliciet te verbieden. De President van Amerika heeft zich uitgesproken tegen deze referendums op grond van het Eerste Amendement van de Constitutie. Het lijkt misschien niet direct logisch, maar door het verbieden van same-sex marriages komt de vrijheid van religie in gevaar, omdat niet iedereen dit een zondige bezigheid vindt. Het is in feite dan een regel die alleen voor bepaalde religies geldt, maar dan verplicht zou worden voor de gehele bevolking.

Mocht Obama zijn steun voor de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes één van zijn beleidspunten maken, dan zou dit onafhankelijke kiezers kunnen afschrikken. In staten als North Carolina kan dit ook daadwerkelijk het verschil maken. Vier jaar geleden won Obama de staat nipt, maar volgens de peilingen staat hij er nu een stuk minder goed voor. Als hij toch blijft zwijgen dan is de potentiële schade duidelijk minder groot. En tenslotte blijft hij toch nog steeds de meest logische keuze voor holebi's en mensen die holebi rechten belangrijk vinden en steunen. Er is voor deze mensen ook geen alternatief. Mitt Romney wordt gesteund door meerdere conservatieve bewegingen die als doel hebben het homohuwelijk te stoppen. Bovendien heeft hij al beloofd als President “Don’t Ask, Don’t Tell” opnieuw in te gaan voeren. De mormoon Mitt Romney is duidelijk het worst case scenario, wat ervoor zorgt dat Obama eigenlijk de stem van homo’s en lesbiennes al in de achterzak heeft. Deze mensen kunnen schreeuwen om aandacht wat ze willen, in het huidige Amerikaanse politieke landschap, of het nou eerlijk is of niet, is het niet Obama die afhankelijk is van hen, maar zij die afhankelijk zijn van Obama.

Democraten als Obama en Bill Clinton spraken zich meermaals uit tegen het verbieden van het homohuwelijk. Maar het actief promoten ervan is op dit moment een stap te ver. Toch wil de holebi gemeenschap dat Obama zich duidelijker uitspreekt, wetende dat regionale referendums tegen het homohuwelijk vaak worden aangenomen. Van de 33 “homohuwelijk referendums” die gehouden zijn, werden er maarliefst 32 gewonnen door tegenstanders van het homohuwelijk! Maar binnen de democratische partij is er sinds een tijd wel verandering merkbaar. Recent liet Joe Biden zich in een interview positief uit over het homohuwelijk. Biden, zelf katholiek stond eerder bekend het onderwerp zoveel mogelijk te mijden. Een woordvoerder van Biden voegde er nog aan toe dat Joe Biden en Barack Obama wat betreft dit onderwerp nu op één lijn zitten.

Extra:
In 2009 ondertekende Obama een VN-verklaring waarin werd opgeroepen homoseksualiteit niet langer strafbaar te maken. Obama's voorganger, president Bush, weigerde voordien die verklaring te ondertekenen. In 2011 riep Obama tijdens zijn toespraak in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de lidstaten op, om de mensenrechten van holebi's en vrouwen te eerbiedigen. Het was toen voor het eerst dat een zittende Amerikaanse president de holebi rechten aan de orde stelde in de VN. Dit jaar heeft Obama tijdens een toespraak voor de Holocaust herdenkingsdag expliciet verwezen naar de homoseksuele slachtoffers van de Nazi vervolging. De vermelding was opmerkelijk omdat dit nooit eerder gebeurde. Recent moest Obama holebi's wel teleurstellen inzake een voorstel te steunen dat bescherming wil bieden aan holebi-werknemers die werken voor bedrijven met wie de overheid zaken doet. Obama weigerde omdat hij voorziet dat het voorstel zou stranden in het Congres, waar de Republikeinen de meerderheid hebben. En het is nu eenmaal een feit dat diezelfde republikeinen al meermaals een plan van Obama lieten stranden.
Update 09.05.12
BREAKING NEWS: OBAMA SPREEKT ZICH OPENLIJK POSITIEF UIT TEN VOORDELE VAN HOMOHUWELIJK

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HETERO PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN GEVAARLIJKSE AFRIKAANSE LAND VOOR HOLEBI'S
78 JARIGE BRITT S WERELDS OUDSTE TRANSSEKSUEEL
WORLD HOLEBI AWARD GEWONNEN DOOR...
HOLEBI'S TROKKEN DOOR DE STRATEN VAN BRUGGE
HOMO STUDENT KRIJGT STUN GUN VAN MOEDER OM ZICH TE VERDEDIGEN TEGEN PESTERS
ZANGERES BETH DITTO GAAT TROUWEN EN HEEFT KINDERWENS + VIDEO NIEUWE SINGEL
VLAAMSE SCHRIJFT KINDER BOEKJE OVER ANDERS ZIJN
EERSTE HOLEBI VEROORDEELD ONDER NIEUWE HOMOFOBE WET IN RUSLAND
EX HOMOFOBE STUDENTEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO
UNIEK: TELEVISIE SERIE MET HOMO KOPPEL IN WINT PRO AWARD VAN KATHOLIEKE GROEP
"EERSTE" HOLEBI DODE NA HOMOFOBISCH GEWELD IN BELGIE
MORRISSEY'S WERELD TOER - IN JAPAN A DRAG SHOW + FOTO'S EN VIDEO
LESBISCHE MOEDER EN ZOONTJE UIT SCOUTS GEZET + VIDEO
NEDERLANDSE HETERO'S KOMEN OP VOOR HOLEBI'S IN FILMPJES.

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 May, 2012 en 3169 keer gelezen.