De holebifoon staat ook open voor slachtoffers holebi- en transfoob geweld in Belgie.
Sinds de moord op Ihsane Jarfi werd al heel wat geschreven over de aanpak van geweld en het inzetten op preventie. Heel terecht, vindt Yves Aerts van holebi- en transgenderkoepel çavaria dat. Maar in dit hele verhaal mogen ook de slachtoffers niet vergeten worden. Daarom accentueert de koepel dit weekend het belang van hulpverlening in het algemeen, en het aanbod van de Holebifoon in het bijzonder.

Geweld raakt je dieper dan je denkt: “We raden iedereen die het slachtoffer is geworden van homo- of transfoob geweld aan dit te melden bij de lokale politie of via het discriminatiemeldpunt van de Federale Overheid”, zegt Yves Aerts, “maar daarmee is de kous niet af. Geweld is meer dan een verbale of lichamelijke oplawaai. Het blijft vaak nazinderen en raakt je dieper dan jijzelf of je omgeving beseffen.”

De koepel raadt slachtoffers dan ook aan om naar buiten te komen met hun verhaal, en biedt zelf de Holebifoon aan.

“Soms heb je een anonieme, ervaren gesprekspartner nodig, die je wereld begrijpt en kent”, zegt Lieven Debrauwer, peter van de Holebifoon. “Bij de Holebifoon luisteren we zonder oordeel, met begrip.”

“We kunnen trouwens ook helpen bij het melden van geweld”, vult meter Karolien Debecker aan, “en wanneer bellers erom vragen, geven we graag advies en zorgen we voor een correcte doorverwijzing. En niet alleen over geweld. De holebifoon staat open voor alle vragen, twijfels of zorgen waar je als holebi of trans mee zou kunnen worstelen.”

Holebifoon centraal op de Pride
Tijdens de Belgian Pride, zaterdag 12 mei in Brussel, staat de wagen van çavaria alvast in het teken van hulpverlening en de Holebifoon. Medewerkers en vrijwilligers van çavaria zullen folders in creditcard-formaat aan de toeschouwers uitdelen. “We hopen dat de omstanders het kaartje bijhouden”, zegt Yves Aerts, “of het doorschuiven aan iemand die er nood aan heeft. Maar laten we er intussen vooral aan werken om die nood steeds kleiner te maken.”

Meer info
Holebifoon is bellen, chatten, mailen - anoniem en gratis:
- Holebifoon is bereikbaar op maandag en woensdag (behalve op feestdagen) van 18u30 tot 21u30 op het gratis nummer 0800 99 533.
- Je kan de Holebifoon bereiken via e-mail op vragen@holebifoon.be.
- Holebifoon: Chatten: Op maandag, woensdag en donderdag kan je van 18u30 tot 21u30 (niet op feestdagen) online chatten met de Holebifoon. Klik op de onderstaande knop als je met een van de Holebifoon medewerk(st)ers wil babbelen. Je kan inloggen tot 21u 15 op de website van de holebifoon.
- Website holebifoon: KLIK HIER
- Er is ook de website Meld-it.be: KLIK HIER

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
"EERSTE" HOLEBI DODE NA HOMOFOBISCH GEWELD IN BELGIE
HOLEBI'S TOVEREN BELG STATIONS OM IN REGENBOOGSTATIONS (7 tot 11 mei)
DE BELG HOLEBI PRIDE PARADE + REGENBOOGWEEK KOMT ER AAN + PROGRAMMA
BELGISCHE ARTIESTEN SCHREEUWEN TEGEN HOMOFOBIE
VLAAMSE SCHRIJFT KINDER BOEKJE OVER ANDERS ZIJN
BARACK OBAMA EN HOLEBI RECHTEN HOE ZIT DAT?
UNIEK HETERO PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN MEEST GEVAARLIJKE AFRIKAANSE LAND
UNIEK: TELEVISIE SERIE MET HOMO KOPPEL IN WINT PRO AWARD VAN KATHOLIEKE GROEP
WORLD HOLEBI AWARD GEWONNEN DOOR...
78 JARIGE BRITT S WERELDS OUDSTE TRANSSEKSUEEL
EX HOMOFOBE STUDENTEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 May, 2012 en 2345 keer gelezen.