Tegenkandidaat Obama pestte vroeger homo's + campagne team Obama gestart + video.

Gisteren kon je bij ons lezen dat de Amerikaanse president Barack Obama een historische uitspraak heeft gedaan door zich openlijk uit te spreken ten voordele van het homohuwelijk in een interview met ABC, in navolging daarvan kwam er vandaag een rechtstreekse aanval van Obama's campagne team op de opvattingen van zijn tegen kandidaat Mitt Romney.

Het Obama campagneteam nam Romney, die zeer waarschijnlijk de kandidaat van de Republikeinen wordt voor het komende presidentschap, op de korrel genomen in een internet video met de titel: 'Mitt Romney: backwards on Equality'.

Obama opent de video met het fragment uit ABC News met de verklaring dat ook homoseksuelen het recht moeten hebben om te huwen. Vervolgens worden beelden getoond van Romney, die woensdag zei dat hij tegen het homohuwelijk is en sommige rechten van homoseksuelen wil terugdraaien. Romney loopt met deze opvattingen achter op andere Republikeinen, is de boodschap van het Democratische campagneteam. Zelfs voormalig president George Bush was voorstander van een geregistreerd partnerschap voor homo's en was daarmee slechts een stap verwijderd van het homohuwelijk, aldus de video (zie onderaan).

Ondertussen is vandaag Romney in opspraak gekomen door een artikel van de Washington Post waarin men stelt dat hij in zijn studenten tijd holebi's pestte. De Washington Post beroept zich op vijf toenmalige leerlingen die hun verhaal onafhankelijk van elkaar bevestigden. De feiten speelden zich af in 1965 op de prestigieuze Cranbrook School waar Romney onderwijs volgde. Romney zou boos zijn geworden toen hij de nieuwe scholier John Lauber zag, een jongen met lang en felblond haar. “He can’t look like that. That’s wrong. Just look at him”, zou Romney tegen een aantal vrienden hebben gezegd. De vermeende homoseksualiteit van de jongen zou voor Romney aanleiding zijn geweest hem een paar dagen later te mishandelen door onder meer in zijn haar te knippen. The Washington Post schrijft daarover op basis van een verklaring van Romney’s toenmalige goede vriend Matthew Friedemann, die bovendien zegt dat Romney nooit werd gestraft voor zijn daden.

Voor het slachtoffer was het een traumatische ervaring. Hij moest de school een jaar later verlaten om een andere reden, maar zou nog lang last hebben gehad van het incident, zo vertelt een getuige die hem jaren later nog eens tegenkwam. Ook vrienden van Romney zelf die erbij waren omschrijven de aanval als bijzonder gemeen en lafhartig en zeker homofobisch. Het slachtoffer kwam later inderdaad uit de kast als homo maar kan het verhaal niet bevestigen omdat hij in 2004 is overleden. Opmerkelijk is dat kort na het nieuws op Romney zich verontschuldigde voor zijn daden. Al liet hij er wel bij verstaan dat hij zich de feiten niet herinnerend en dat hij niet wist dat die jongen homo was.

Video campagne team Obama tegen Romney.


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HISTORISCH PRESIDENT OBAMA EINDELIJK OPENLIJK PRO HOMOHUWELIJK
PUNK ROCKER UIT DE KAST ALS TRANSGENDER
38ste AMERIKAANSE STAAT WAAR HET HOMOHUWELIJK BIJ WET VERBODEN IS, IS EEN FEIT
BELGISCHE STRAFMAAT HOLEBI GEWELD WORDT ZWAARDER, O.A BIJ DOODSLAG LEVENSLANG.
GEZOCHT HOMO SPERMA OM LANGE WACHTLIJST WEG TE WERKEN
UNIEK HETERO PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN MEEST GEVAARLIJKE AFRIKAANSE LAND
BELGISCHE ARTIESTEN GAAN SCHREEUWEN TEGEN HOMOFOBIE
WORLD HOLEBI AWARD GEWONNEN DOOR (voor inzet holebi's wereldwijd)...
VLAAMSE SCHRIJFT KINDER BOEKJE OVER ANDERS ZIJN
ZANGERES BETH DITTO GAAT TROUWEN EN HEEFT KINDERWENS + VIDEO NIEUWE SINGEL
HOMO STUDENT KRIJGT STUN GUN VAN MOEDER OM ZICH TE VERDEDIGEN TEGEN PESTERS
DE HOLEBIFOON STAAT OPEN VOOR SLACHTOFFERS HOLEBI- EN TRANSFOOB GEWELD IN BELGIE
MORRISSEY'S WERELD TOER - IN JAPAN A DRAG SHOW + FOTO'S EN VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: ad.nl en knack.be

Dit bericht is gepost op 10 May, 2012 en 3214 keer gelezen.