Uniek: uitgelekte memo aan Republikeinse presidentskandidaten roept op voor meer holebi vriendelijkheid.Verenigde Staten: Volgens een gelekte memo van een politieke medewerker is voor de Republikeinen de tijd gekomen om meer holebi vriendelijk te zijn. De memo komt van Jan van Lohuizen en hij verstuurde zijn mening naar alle Republikeinse Amerikaanse presidents kandidaten. Opmerkelijk daar die allemaal anti holebi zijn.

Van Lohuizen was in 2004 werkzaam voor de herverkiezingscampagne van George W Bush. In zijn memo zegt hij dat de partij de veranderde houding van de Amerikaanse kiezers ten opzicht van holebi's moet volgen. "Terwijl meer mensen zich bewust werden van het feit dat er in hun vriendenkring of familie holebi's voorkomen, begonnen de meningen van mensen te veranderen. Dit gaat niet over een generale verandering in houdingen, het gaat over mensen die hun manier van denken veranderen waarbij ze familie en vrienden erkennen als holebi.

Op dit moment zou slechts 40 procent van de Republikeinen van mening zijn dat ook holebi's moeten worden aanvaard in de maatschappij. Bij de conservatieven onder hen is dat 35 procent.

In de memo staat verder dat het steunen van holebi families en koppels geen afbreuk doet aan conservatieve principes. "Als mensen die verantwoordelijkheid, familie waarden, verbintenis en stabiliteit promoten, en nadruk leggen op vrijheid en beperkte overheid, moeten we erkennen dat vrijheid betekend vrijheid voor iedereen. Dat wil zeggen de vrijheid om te kiezen hoe je leeft en met wie je een relatie aangaat, en een vrijheid zonder de inmenging van of druk van de overheid."

Van Lohuizen zegt te weten dat de meerderheid van de Republikeinen tegen het homohuwelijk is, maar zegt dat de meeste van hen wel voorstander zijn van basis beschermings maatregelen gaande van bescherming tegen pesten tot partner bezoekrecht in het ziekenhuis.

Blogger Andrew Sullivan, die de memo publiceerde, stelt dat men Republikeinen aanmoedigt snel van mening te veranderen want wanneer ze dat niet doen de schade voor hun hele generatie groot zal zijn.

Mitt Romney, die zeer waarschijnlijk de kandidaat van de Republikeinen wordt voor het komende presidentschap, zei vorige week nog dat als hij president wordt hij het homohuwelijk en andere rechten van holebi's zal terug draaien.


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
TEGENKANDIDAAT OBAMA PESTTE VROEGER HOMO'S + CAMPAGNE TEAM OBAMA GESTART + VIDEO
HISTORISCH PRESIDENT OBAMA EINDELIJK OPENLIJK PRO HOMOHUWELIJK
38ste AMERIKAANSE STAAT WAAR HET HOMOHUWELIJK BIJ WET VERBODEN IS, IS EEN FEIT
ELLEN DEGENERES VOOR 12 EMMY AWARDS GENOMINEERD
HOLEBI INFO ONDERZOCHT HOMOFOBIE IN BELGIE + UITSLAG + VERGELIJK ANDERE ONDERZOEKEN
ELLEN DEGENERES 15 JAAR UIT DE KAST + SPECIALE VIDEO
OPMERKELIJK HOMO PARTNER VAN KATHOLIEKE PRIESTER KRIJGT PENSIOEN RECHT
BELGISCHE STRAFMAAT HOLEBI GEWELD WORDT ZWAARDER, O.A BIJ DOODSLAG LEVENSLANG.
PUNK ROCKER UIT DE KAST ALS TRANSGENDER
17-JARIGE ELIO SCHRIJFT BRIEF AAN BELG SCHOLEN INZAKE HOLEBI'S
78 JARIGE BRITT S WERELDS OUDSTE TRANSSEKSUEEL
BELGISCHE ARTIESTEN GAAN SCHREEUWEN TEGEN HOMOFOBIE

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 May, 2012 en 2332 keer gelezen.