Homo- (holebi) foben leggen Eurovisie Songfestival site's plat, 12 jaar werk verdwenen.


Homofoben hebben doelbewust vandaag 17 mei (Internationale Dag tegen Homofobie) uitgekozen om websites van het Eurovisie Songfestival te hacken. Al de hele dag liggen de verschillende sites plat.

De websites ESCToday.com en website van de songfestivalorganisatie in Azerbeidzjan werden zelfs helemaal offline gehaald. De aanvallen zijn het werk van homofobe hackers uit Azerbeidzjan. Ze schreven onder andere boodschappen als: 'Wat gebeurd er met Azerbeidzjaanse families na een gay pride? Er is geen plaats voor immorele homo's in Azerbeidzjan, ga weg! Er is geen plek voor homo's die op dieren lijken in ons land. Er is geen plek voor de duivel in ons land, we verven blauw tot rood bloed.'

In het geval van de website ESCtoday.com is de schade erg groot. De site bestaat al twaalf jaar en alle informatie die in al die tijd online werd gezet is verloren gegaan. Op hun Facebookpagina liet de redactie van de site weten: 'We zijn gehackt, en in enkele seconden tijd is al het werk van twaalf jaar verdwenen. We zijn verdwenen omdat de hackers ons een gay pride noemen. Maar we zullen niet stoppen, we komen terug!'.

Wie de daders van de aanvallen zijn, is nog niet duidelijk. Ondanks het feit dat Azerbeidzjan in 2001 homoseksualiteit uit het strafrecht haalde is er nog veel homofobie in het moslimland. Iran reageerde eerder al met grote woede over geruchten tot het houden van een gay pride in Azerbeidzjan op 26 mei. Maar in werkelijkheid zijn er helemaal geen plannen tot het houden van een gay pride.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS
17 MEI INTERNATIONALE DAG TEGEN HOMOFOBIE + 2 VIDEO'S kortfilm en EU Politici tegen homofobie
VANDAAG DAG TEGEN HOMOFOBIE - AL 48 BELG GEMEENTEN HIJSEN DE HOLEBI VLAG
JONGEN VAN NEGEN HIELD MINI TEGENDEMONSTRATIE NABIJ HOMOFOBEN
MOEDERS EN TANTES VAN HOMO'S ZIJN VRUCHTBAARDER DAN ANDERE VROUWEN
BELG HOLEBI ORGS, CONCERT ORGS EN REGGAE FANS TEKENEN CHARTER + VIDEO
UNIEK PRIESTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN MEEST GEVAARLIJKE AFRIKAANSE LAND
DE HOLEBIFOON STAAT OOK OPEN VOOR SLACHTOFFERS HOLEBI- EN TRANSFOOB GEWELD IN BELGIE
EX HOMOFOBEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO
ACTEUR EN HETERO HUNK BESCHAAMD DAT HET HOMOHUWELIJK NIET OVERAL LEGAAL IS
ONDERZOEK: HOMOFOBEN ZIJN HEEL VAAK ZELF HOLEBI

MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: rtl.nl en pinknews.uk

Dit bericht is gepost op 17 May, 2012 en 6757 keer gelezen.