Het laatste taboe in Vlaanderen: brave huisvaders die in het geheim seks hebben met mannen.Heteroseksuele mannen die soms seks hebben met een of meerdere andere mannen. Wij van holebi.info bespraken het onderwerp voor het eerst in 2008 en een jaar later kwam het thema opnieuw aanbod in een artikel over Surinaamse mannen. Vandaag de dag spreken we over MSMs (men who have sex with men but don't identify as gay).

In weekblad Dag Allemaal een interview met twee MSMs. Waarvan hier een eigentijdse samenvatting. Beide geÔnterviewde mannen zijn hetero, getrouwd met een vrouw en hebben kinderen. De heren zijn dol op hun vrouw en willen deze niet verlaten, sterker nog ze noemen ze de liefde van hun leven. Toch hebben deze brave huisvaders een dubbelleven, in het grootste geheim hebben ze seksdates met andere mannen. Het laatste taboe van Vlaanderen?

De heteroseksuele mannen vinden elkaar tegenwoordig massaal via internet. Via speciale datingsites komen ze met elkaar in contact en maken daarbij elkaar meteen duidelijk dat ze niet op zoek zijn naar een relatie, want hun vrouw en kinderen zijn wel degelijk heilig voor hen. De journalisten van weekblad Dag Allemaal doken in zo'n datingsite waar ze via de chat in contact kwamen met twee hetero mannen met een geheim dubbelleven.

Interview met twee mannen die geheime seks relaties hebben met mannen:
De heren praten natuurlijk onder een fictieve naam. De eerste is Stefan die eerst niet wil praten over zijn seksueel gedrag maar na een tijdje toch besluit om een gesprek aan te gaan waarbij hij het eerst vertelt dat hij zopas voor het eerst vader is geworden van een flinke zoon. Waarom hij toch wou praten is omdat hij naar eigen zeggen al jaren lang met een groot geheim rond loopt en eindelijk kan hij zijn hart eens luchten. "Waarom kan ik niet gewoon zijn wie ik ben? Ik zou het zo graag aan mijn vrouw vertellen en haar tezelfdertijd zeggen dat ik haar nooit zal verlaten. Want zij is de liefde van mijn leven. Maar. Ik durf niet. Mocht mijn vrouw of familie dit te weten komen, dan is mijn leven voorbij. Als ik met dit interview kan maken dat ik het onderwerp meer bespreekbaar kan maken, dan wil ik wel getuigen."

Stefan noemt zich integenstelling tot de meeste andere mannen wel biseksueel. De enige persoon die weet dat Stefan biseksueel is, is zijn minnares Lieve waarmee hij al twee jaar samen is, zij heeft er vrede mee. "Uiteraard weet mijn vrouw niet dat ik een minnares heb en ze mag zeker niet weten dat ik ook seks heb met mannen. Ze zou meteen de echtscheiding aanvragen, die dates zouden voor haar een brug te ver zijn."Stefan is zes jaar getrouwd en heeft zichzelf altijd gezien als een seksuele veelvraat. Was hij dan beter niet gehuwd? "Nee, zij is de vrouw van mijn leven en met haar wil ik oud worden. Het is jammer dat mensen het verschil niet zien tussen pure lust en echte liefde. Ach, veel gehuwde mannen hebben een minnares, ik zou ze niet allemaal te eten willen geven." Maar niet veel gehuwde mannen hebben daarnaast ook nog eens in het geheim seks met mannen. Stefan lacht. "het aanbod is groot hoor, en het zijn zeker niet allemaal homo's. Veel Vlaamse echtgenoten zouden schrikken als ze wisten wat manlief allemaal uitvreet. Nogmaals, het is zo spijtig dat ik het niet aan mijn vrouw kan vertellen. Dan zou mijn huwelijk perfect zijn. Eigenlijk is er een totale mentaliteitswijziging nodig aangaande seks. Dat zou het leven er zoveel gemakkelijker op maken." Of hij zich nooit schuldig voelt tegenover zijn gezin? "Dat ik intiem ben met mannen moet je niet al te zwaar nemen, want emotioneel voel ik niets voor zo'n man. Ik zou nooit verliefd kunnen worden op zo een kerel, voor mij zijn ze enkel seksobjecten. Als ik met een man date, is het erop en erover. Dat klinkt cru, maar zo is het nu eenmaal."

Of de mannen die met Stefan afspreken weten dat het enkel om de seks draait zegt hij: "Daar wordt tijdens een date nooit over gesproken. Er worden ook nooit namen of telefoonnummers uitgewisseld. Meestal zie ik zo'n man nooit meer terug. Na de seks ben ik snel weer weg." Gelukkig doet Stefan het naar eigen zeggen wel veilig. Hoe gaat zo'n date dan? "Soms, als ik op het werk zit begin ik te fantaseren en dan ga ik op ťťn van die datingsites, dan vind ik snel iemand en dan spreken we af, meestal bij die man thuis. Omdat ik manager ben kan ik elk moment weg op mijn werk. Bij welk soort mannen ik terecht kom? Vooraleer ik met iemand afspreek moet hij een foto mailen en ik doe dat ook, zo weten we of we wel zin zullen hebben in elkaar. Meestal gaat het om een man die werkloos is of die een dagje vrij heeft." Of hij niet bang is dat er op een dag zo'n man aan zijn deur zal staan? "Nee, want meestal is ook hij gehuwd en ik zorg er altijd voor dat geheimhouding in beider voordeel is."

De tweede is Johan, 35 naar eigen zeggen 100% hetero. "Ik heb een vriendin, ben voor de vrouwen en voel mij helemaal heteroseksueel. Ik gebruik mannen puur voor de seks. Ik ben helemaal normaal, en ik zou niet anders willen zijn. Ik heb al heel mijn leven vriendinnen en sinds vijf jaar woon ik samen. Sterker nog: ik haat homo's, zeker van die verwijfde. Ik wil er niets mee te maken hebben. Aan de andere kant hou ik van vrijen met mannen. En ik doe er niemand pijn mee hť." De vriendin van Johan is niet op de hoogte. Over de frequentie van zijn ontmoetingen met mannen is Johan heel open. "Die contacten zijn er vaak, er zijn zeven mannen met wie ik zeer regelmatig afspreek. Voor mij gaat het puur om de seks, niets meer en niets minder. Van deze zeven contacten weet ik zeker dat ze allemaal om de een of andere reden hun mond moeten houden, en zo is het goed." Wat vindt hij bij mannen dat vrouwen niet kunnen bieden? "Bij een man kan ik mij als een gewillig lustobject gedragen, b ij een vrouw ben ik eerder dominant. En bij een man draag ik graag netkousen, zo kan ik mij volledig laten gaan. Als ik bij zo een man buitenkom dan ben ik gewoon weer de stoere heteroseksuele Johan die ik in werkelijkheid ben."

Bijdrage van Professor Paul Enzlin van de KU Leuven:
"Het is niet omdat een man als seks heeft met andere mannen dat hij per se bi of homo is," zegt Enzlin in weekblad Dag Allemaal. "Op het vlak van lichamelijke ervaring schenkt seks met mannen hem een bepaalde vorm van genot die hij bij vrouwen niet ervaart. Dat terwijl hij op romantische partnerkeuze zich alleen maar wil verbinden met een vrouw. En het is perfect mogelijk dat hij zich 100% hetero noemt. Kijk er zijn drie manieren om seksuele oriŽntatie te definiŽren. Je kunt vragen over welk soort partners iemand fantaseert, met welk soort partners iemand seksueel actief is, en hoe iemand zichzelf beschrijft. De antwoorden op deze vragen kunnen uiteenlopend zijn bij een persoon. Als je kijkt naar het gedrag van deze mannen zullen velen zeggen dat die biseksueel zijn. Langst de andere kant, als je kijkt naar hun partnerkeuze dan zijn ze heteroseksueel, en zo omschrijven ze zich in negen van de tien keer dan ook. Wat deze mannen vinden bij mannen en niet bij vrouwen? Ze beschouwen ze hun mannelijke partners als een soort instrument of object om een bepaalde vorm van fysiek genot te kunnen ervaren." Mannelijke gedetineerden hebben soms ook seks met andere mannen in de gevangenis, is dat te vergelijken met deze brave huisvaders? "Absoluut. Ik denk niet dat deze gedetineerden zullen beweren dat ze homoseksueel zijn. Ze zijn dat waarschijnlijk ook niet, maar de gevangenissituatie maakt dat ze hun toevlucht daar toe zoeken bij gebrek aan partners van hun seksuele voorkeur. In de wetenschappelijke literatuur over seksuele oriŽntatie wordt wel vaker over dit specifieke gedrag geschreven. Men noemt het dan MSM wat verwijst naar: men who seks with men. En het mag duidelijk zijn dat internet voor deze mannen enorme mogelijkheden heeft."


MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: dag allemaal van 15 Mei 2012.

Dit bericht is gepost op 21 May, 2012 en 16577 keer gelezen.