Vader van moordenaar eerste homofobe holebi moord in BelgiŽ is zelf homo + info over daders.

Op 22 april werd Ihsane Jarfi (foto) om het leven gebracht omwille van zijn seksuele geaardheid. Ihsane, 32 was homo.

Ondertussen zijn de verdenkingen tegen de vier mannen die opgepakt zijn geherkwalificeerd naar homofobe doodslag. Kwamen er nog enkele gruwelijke feiten naar boven en blijkt dat de vader van een van de vermoedelijke daders zelf homo is.

Vandaag blijkt dat de vader van Jonathan L, een van de daders van de doodslag op Jarfi zelf homo is. In een open brief betuigt hij zijn spijt aan de familie van het slachtoffer, de partner en de vzw's die opkomen voor de rechten van holebi's. De vader van Jonathan schrijft in de open brief dat hij zelf openlijk homo is sinds Jonathan 12 of 13 jaar was. "Ik ben zelf homo en ben op 5 mei getrouwd. Ik wil mijn zoon absoluut niet verdedigen. Ik wacht tot het gerecht zijn werk doet", aldus de vader, die nog zegt dat zijn zoon een open opvoeding kreeg.

De vier mannen die werden opgepakt na de dood van Jarfi zijn Eric P, 31, Jeremy W, Jonathan L, 22, en de Turkse Mutlu K. Ze zijn allen in verdenking gesteld voor diefstal met geweld, met de verzwarende omstandigheid dat de feiten 's nachts gebeurden en in groep, met het gebruik van een voertuig. En zijn verder ook in verdenking gesteld voor willekeurige opsluiting, doodslag, onmenselijke en onwaardige behandeling en daden gepleegd uit haat over de seksuele geaardheid van het slachtoffer.

De vier hadden in de nacht van 21 op 22 april de verjaardag van de moeder van een van hen gevierd. Onder invloed van drugs en alcohol hadden ze eerst een jonge vrouw gevraagd met hen mee te rijden, die weigerde, in tegenstelling tot Jarfi wiens lichaam een week later werd terug gevonden in een veld in Nandrin-Modave. Jarfi zou zijn ingestapt omdat de jongens de weg vroegen naar een andere club. Over wat er dan gebeurde bestaan nog veel vragen. Volgens de vier daders zou Jarfi seksuele avances hebben gemaakt waardoor zij zich in hun eer gekrenkt voelden.

Uit het onderzoek bleek dat Jarfi zwaar was aangepakt. Hij had vuistslagen en stampen gekregen, met als gevolg dat zijn borstkas was ingeklapt en verschillende organen beschadigd waren. Hij werd ook gewurgd. Eric P bekende dat hij Jarfi geslagen heeft, ondanks het feit dat hij aan het stuur van de wagen zat. Twee van de vier anderen legden gedeeltelijke bekentenissen af, de vierde ontkent de feiten. Eťn van de vier stal na de feiten de gsm van het slachtoffer. Toen hij een paar dagen later de sim-kaart van Jarfi activeerde in zijn eigen toestel, konden de speurders hem oppakken. Later verklaarde Eric P nog dat hij Jarfi twee of drie keer geslagen heeft. Vervolgens was er een opeenvolging van feiten en speelde het groepseffect. De vier lieten zich meeslepen en sloegen Jarfi meermaals. Ook staken ze hem in de kofferbak van de wagen en kleedden hem uit. Volgens Eric P was Jarfi nog in leven toen ze hem achter lieten op het veld waar hij later dood werd terug gevonden.

Extra:
De dood van Ihsane Jarfi haalde het wereldnieuws omdat het om de eerste homofobe moord gaat in ons kleine landje. Eerder waren er wellicht wel dergelijke moorden, maar zij waren nooit als zodanig geregistreerd. Pas sinds 2006 zijn Belgische instanties verplicht homofobe moorden als zodanig te kenschetsen en registreren. Jarfi was van Marokkaanse afkomst maar zijn ouders en vrienden hadden hem aanvaard zoals hij was. En ook al is binnen de islam homofilie verboden, toch kreeg Jarfi een islamitische begrafenis, omdat werd beredeneerd dat het eindoordeel aan Allah is, en een mens niet veroordeeld mag worden, eventueel wel zijn of haar daden. Op 13 mei was er in Luik een herdenking voor Jarfi waarbij een vierhonderd mensen een minuut stilte hielden en een minuut lawaai werd gemaakt. Ook op 17 mei (Internationale Dag tegen Homofobie) werd er een kleine manifestatie gehouden om Jarfi te herdenken. Jarfi werd op 4 mei begraven op het kleine kerkhof van Jupille op een heuvel boven de stad Luik.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
BELGISCHE STRAFMAAT HOLEBI GEWELD WORDT ZWAARDER, O.A BIJ DOODSLAG LEVENSLANG.
DE HOLEBIFOON STAAT OOK OPEN VOOR SLACHTOFFERS HOLEBI- EN TRANSFOOB GEWELD IN BELGIE

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
STEEDS MEER GEVALLEN VAN HOMOFOBIE TEGEN HOLEBI'S IN BELGIE
VIDEO PRIMEUR OVER GAYBASHING IN BRUSSEL VOOR HOLEBI.INFO DOOR STUDENT VAN 21
BELG POLITIEK GAAT BEWEEG REDENEN VAN GAYBASHING (geweld tegen holebi's) ONDERZOEKEN
KERSVERSE VLAAMSE HOLEBI GROEP LIGT WAKKER VAN HOMOFOBIE
ZANGER GORDON IN ELKAAR GESLAGEN DOOR HOMOFOBEN OP KLAAR LICHTE DAG
TOP 8 HOLEBI GENEZINGS THERAPIEEN, VAN BIDDEN EN KOKEN TOT ELECTRO SHOCKS, MYTHEN ONTKRACHT
EMOTIONELE TOESPRAAK VAN LADY GAGA OP HOMOFOBE PROTESTEN TVV HOLEBI'S + VIDEO
DC COMICS LAAT WETEN DAT ER WELDRA EEN HOLEBI UIT DE KAST GAAT KOMEN
AMERIKAANS ACTEUR KOMT UIT DE HOLEBI KAST
SUPER CAMPAGNE VOOR OPENSTELLING HUWELIJK VOOR HOLEBI'S IN HET WESTEN + 4 VIDEO'S
MOEDERS EN TANTES VAN HOMO'S ZIJN VRUCHTBAARDER DAN ANDERE VROUWEN
LAATSTE TABOE IN BELGIE BRAVE HUISVADERS MET GEHEIME SEKS RELATIE MET MAN
HETERO MEISJES KUSSEN HETERO MEISJES, WAAROM? DAAROM!

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: hln.be - extra: holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 May, 2012 en 3777 keer gelezen.