Schotse politici steunen met motie holebi huwelijk tussen homo superhelden.
Tien leden van het Schotse parlement hebben een motie gesteund ter ondersteuning van de twee homo's karakters uit X-Men die binnenkort gaan trouwen.

Recent kondigde Marvel, de bekende uitgeverij van Amerikaanse strips het eerste homohuwelijk aan tussen superhelden. De strip bestaat al sinds 1963 en focust zich op maatschappelijke problemen en discriminatie. En nadat president Barack Obama recent zich positief uitsprak t.v.v het homohuwelijk kon de uitgeverij naar eigen zeggen niet achterblijven.

Deze unieke gebeurtenis van een eerste homohuwelijk tussen striphelden imponeerde de Schotse politica Mary Fee zo, dat ze besloot een motie in te dienen ter ondersteuning van deze gebeurtenis. De motie stelt dat het homohuwelijk niet beperkt mag blijven tot een fantasie. Net zoals Groot BrittanniŽ denkt Schotland eraan om het huwelijk open te stellen voor homo's en lesbiennes.

Marvel liet al weten erg blij te zijn met de steun van de Schotse politici. Het huwelijk tussen de superhelden, Jean-Paul "Northstar" Beaubier en Kyle Jinadu is gepland voor 20 juni in de volgende editie van X-Men in Astonishing X-Men nummer 51. De strip speelt zich af in een ander universum waar Jean-Paul Northstar kan bewegen en vliegen op onmenselijke snelheid. De strip die bestaat sinds 1963 focuste zich in het begin vooral op discriminatie tussen blank en zwart maar heeft zich ondertussen ook toegelegd op andere vormen van discriminatie zoals die van holebi's.

Eerder liet concurrent DC Comix weten dat er binnenkort een superheld uit de holebikast zal komen. Dc Comix is de uitgever van Superman, Batman en Superwoman.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 May, 2012 en 3278 keer gelezen.