Bekende Vlaming na pesterijen van homo zoon door homofoben, in elkaar geslagen.
We zijn in ons landje nog niet bekomen van de eerste homofobe moord en eerder een reeks homofobe aanvallen of het is opnieuw prijs. Dit keer is een bekende Vlaming in elkaar geslagen door homofoben, vermoedelijk omdat zijn zoon homo is. Zijn holebi's niet meer veilig in ons landje?

Francis Sanchez, die Vlaanderen kent als de werfleider van 'The Block' is in elkaar geslagen door een aantal homofobe allochtone jongeren die eerder al zijn zoon hadden aangevallen. Zoon Tony, 22, is homo en komt daar openlijk voor uit, maar de voorbije maanden werd hij dagelijks lastig gevallen in zijn thuisplaats Boom. En afgelopen zondag was het weer zover, de jongeren beschadigden zijn auto en noemden hem een 'smerige janet'.

Toen Tony thuis kwam besloot vader Sanchez om in te grijpen, hij ging met zijn andere zoon en twee vrienden naar het centrum van Boom om de belagers van zijn zoon te zoeken. Die bleken echter met iets te veel, want hij kreeg van een tiental jongeren een pak slaag en werd bewerkt met een helm. Francis Sanchez werd naar het ziekenhuis afgevoerd waar hij na verzorging wel terug mocht vertrekken. De volgende dag bleken de verwondingen echter zwaarder dan eerst gedacht, en werd hij alsnog naar het ziekenhuis gebracht alwaar hij werd opgenomen met een zware hersenschudding en kneuzingen.

De burgemeester van Boom, Patrick Marnef, is niet te spreken over dit geval van 'homohaat', maar is eveneens niet te vinden voor de actie van de familie die zelf 'sheriff wou spelen'. Vorige maand werd Sanchez nog bekogeld met stenen in zijn eigen tuin, waarna hij bij de politie klacht tegen onbekenden moest neerleggen, alhoewel er getuigen waren die de daders kenden en de politie deze kon verhoren. Je zou je voor minder een 'sheriff-badge' aanmeten…

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 May, 2012 en 4022 keer gelezen.