DC Comics brengt superheld uit de holebi kast, en het is...Zoals je >eerder bij holebi info kon lezen liet DC Comics, bekend van striphelden als Superman, Spiderman en Wonder Woman recent weten dat een stripheld uit de holebi kast zou komen.

Vandaag was het dan ook zo ver. En het is niet Superman, Spiderman of Wonder Woman maar wel een superheld die voor het eerst verscheen in 1940, namelijk Green Lantern in Nederland beter bekend als de Groene Lantaarn. In een nieuw verhaal zijn z''n vrouw en latere homo zoon verdwenen en zoent hij nu met aantrekkelijke mannen.

Zeventig jaar nadat de eerste Green Lantern verscheen, vond DC Comics het tijd voor een make-over. James Robinson, de Britse schrijver die mede verantwoordelijk is voor de re-make zegt dat de Green Lantern nog steeds is wie hij was, maar dat hij nu ook homo is. Robinson hoopt dat de coming out van de superheld een inspiratie is voor anderen.

Green Lantern had eerder wel al te maken met holebi's. In 2001 was er een verhaallijn waarin een assitent uit de kast kwam als homo, en enkele maanden later kwam er een verhaallijn waarbij een andere assistent het slachtoffer werd van een homofobische aanval. Het is bovendien niet de eerste keer dat een stripheld uit de holebi kast komt bij Dc Comics. In 2006 kwam Batwoman uit de kast als lesbienne.

Extra info:
Green Lantern is de naam van verschillende fictieve superhelden uit de strips van DC Comics. Het eerste personage met deze naam werd bedacht door Bill Finger en Martin Nodell in 1940. Deze Green Lantern was Alan Scott, een monteur die per ongeluk in het bezit kwam van een magische lantaarn. Hiervan maakte hij een ring, welke hem een groot aantal krachten gaf. De enige beperking was dat de ring om de 24 uur moest worden bijgeladen. In de begin jaren was de Green Lantern een populair personage, na de Tweede Wereldoorlog nam de populariteit van superhelden af.

In de loop der jaren hebben meerdere personen de rol van de Green Lantern op zich genomen. In de jaren 50 was er een eerste populaire comeback, Alan Scott werd uit de serie geschreven en vervangen door Hal Jordan, een testpiloot die zijn ring kreeg van de alien Abin Sur. In de jaren zeventig onderging de serie een radicale verandering. DC besloot om zijn strips meer te laten zijn dan gewoon fantasieverhalen. Daarom werd Green Lantern de partner van Green Arrow. Samen reisde het duo de wereld rond en kwamen ze hedendaagse problemen tegen. Deze nieuwe benadering sloeg niet aan bij het publiek, en de serie werd al snel stopgezet. De stripserie kende in de periode erop meerdere heroplevingen. Nieuwe Green Lanterns werden ge´ntroduceerd. In 2011 kwam de film Green Lantern uit met in de hoofdrollen Ryan Reynolds, Blake Lively en Peter Sarsgaard. De film was niet zo'n succes.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 02 June, 2012 en 4269 keer gelezen.