Janet Jackon komt op voor transgenders met documentaire + video holebi song uit jaren 90.

Zangeres en danseres Janet Jackson, de zus van wijlen Michael Jackson, wordt de producer van een documentaire over transgenders wereldwijd. Met de film 'Truth' wil de Jackson telg een einde maken aan de discriminatie van transgenders.

Janet zal in de film ook een aantal interviews doen met mensen die door het leven gaan als iemand van het andere dan het biologische geslacht. De regie is in handen van Robert Jason, die eerder een documentaire maakte over vier transgenders uit New York. De opnames van 'Truth' gaan deze zomer van start.

Jason richt zijn pijlen nu op verhalen van transgenders uit Europa, Noord Amerika, AustraliŽ en Latijns Amerika. Zijn doel is het gender landschap in de wereld te veranderen en meer begrip te kweken voor transgenders. De film is een nieuw project in de lijst van een hele reeks holebi en transgender projecten van Janet Jackson. Haar zesde studio album: 'The Velvet Rope', sprak zich uit tegen homofobie in 1997, en sinds dien is ze meermaals erkend door de GLAAD Media Awards en mensenrechten organisaties. Volgens Janet komt ze op voor alle mensen ongeacht hun ras of seksuele geaardheid. La Jackson mag zich dan ook een trotse holebi en transgender Icoon noemen.

Extra
Volgens het magazine Billboard behoort Janet tot de tien succesvolste artiesten in de geschiedenis van de popmuziek. Een deel van de opbrengsten van haar album The Velvet Rope gingen naar Together Again, een Amerikaans fonds voor Aids onderzoek. Magazine Rolling Stone bombardeerde de song Free Xone als het beste lied van het album en beschreef het als een anti homofobe song die de wereld een beetje veranderde. Het album werd geŽerd door het National Black Lesbian and Gay Leadership Forum en ontving een award tijdens de 9de editie van de Glaad Media Awards. Bekijk hieronder de clip van Free Xone:


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
GLAAD MEDIA AWARDS (HOLEBI PRIJZEN) DEEL DRIE EN DE WINNAARS ZIJN...
AMERIKAANSE FIRST LADY KOMT OP VOOR HOLEBI'S EN HET HUWELIJK + VIDEO
LESBIENNES BRENGEN PARODIE OP NIEUWE SINGEL VAN JUSTIN BIEBER + VIDEO
MOEDERS EN TANTES VAN HOMO'S ZIJN VRUCHTBAARDER DAN ANDERE VROUWEN
KYLIE MINOGUE BRENGT VIDEO MET HOLEBI THEMA UIT + video
LATIJNS AMERIKAANSE LANDEN GAAN ER OP VOORUIT WAT BETREFT HOLEBI'S
VIDEO HOMOFOBIE? (in Belgie) GEEN BAL AAN! MET JAAK VAN ASSCHE, GRAPPIGE VIDEO
BRITSE PRINS HARRY EN PROF RUGBY SPELER KOMEN OP VOOR HOLEBI'S
SCHOTSE POLITICI STEUNEN MET MOTIE EERSTE HOMOHUWELIJK TUSSEN SUPERHELDEN (X MAN)
WERELDWIJDE PETITIE OM HUWELIJK AAN TE PASSEN TVV VAN HOLEBI'S, DOE MEE...
DOCHTER VAN MADONNA KOMT OP VOOR HOLEBI'S + foto
VLAAMSE SCHRIJFT KINDER BOEKJE OVER ANDERS ZIJN

MEER NIEUWS: KLIK HIERholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 June, 2012 en 4614 keer gelezen.