Holebi Belg krijgt 1 jaar cel in Dubai voor homoseks na dood van vriend.
Een Belgische man heeft een gevangenisstraf van 1 jaar gekregen nadat zijn Filippijnse homo vriend uit het raam viel van hun appartement in Dubai.

Ondanks het feit dat de stervende Filippijnse homo vriend met zijn laatste adem nog wist te zeggen dat hij uit het raam werd geduwd door zijn geliefde, is de Belg niet opgesloten wegens moord maar wegens homoseksuele handelingen.

Volgens een rapport uit de United Arab Emirates krant werd de 25-jarige Filippijnse man hangend aan het raam van zijn appartementsblok gezien op 24 september van vorig jaar. De flat bevindt zich vlak bij een politiekantoor. Voor iemand ter hulp kon schieten viel de man naar beneden. Toen het slachtoffer op de grond lag was hij nog eventjes in leven. Met zijn laatste adem wist hij te vertellen dat zijn Belgische vriend PH, 24, hem uit het raam had geduwd. Onderweg naar het ziekenhuis overleed hij.

De Belgische man ontkent dat hij zijn vriend heeft vermoord en uit het raam heeft geduwd. Volgens hem had zijn Filippijnse vriend zich in de keuken opgesloten na een ruzie. Volgens de Belg is zijn vriend toen zelf uit het raam gesprongen. De rechter vond geen bewijzen van moord en de Belg werd doorverwezen naar een ander hof. Deze verklaarde hem vandaag 6 juni schuldig van het hebben van homoseks. Na de straf zal hij worden uitgewezen.

Volgens Shami van de holebi en transgender rechtengroep uit de Verenigde Arabische emiraten en de golfstaten is het onrechtvaardig dat een man wordt veroordeeld voor homoseks met iemand die ondertussen dood is. Homoseksualiteit is strafbaar in Dubai en men riskeert een gevangenisstraf van tien jaar. De Belg heeft dus geluk dat hij "maar" 1 jaar kreeg.

De straf termijn blijkt willekeurig te worden gegeven. In april van dit jaar kregen twee Britten een celstraf van drie jaar voor het hebben van homoseks in dronken toestand. Maar in die zelfde maand kregen twee mannen uit Bangladesh slechts zes maanden gevangenisstraf voor het hebben van homoseks in een openbaar toilet.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
JANET JACKSON MAAKT DOCU OVER TRANSGENDERS + VIDEO HOLEBI SONG
HOMO'S VINDEN MOEILIJKER WERK - LESBIENNES GEEN PROBLEMEN
NEDERLANDSE VERZEKERAARS BETALEN WORDT WEER HETERO THERAPIE NIET MEER TERUG
AMERIKAANSE FIRST LADY KOMT OP VOOR HOLEBI'S EN HET HUWELIJK + VIDEO
OBAMA KRIJGT VEEL STEUN UIT ONVERWACHTE KIEZERS GEMEENSCHAP BETREFFENDE HET HOMOHUWELIJK
GLAAD MEDIA AWARDS (HOLEBI PRIJZEN) DEEL DRIE EN DE WINNAARS ZIJN...
HOMO KOPPEL ZORGT VOOR OPSCHUDDING EN BLIJHEID MET SPECIAAL WASSEN BEELD VAN BEKENDE HETERO...
DC COMICS BRENGT SUPERHELD UIT DE HOLEBI KAST EN HET IS...
OVERWINNING AMERIKAANSE HOLEBI'S BETREFFENDE GELIJKE RECHTEN
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S (Juni) HET ZIJN ER 27 DEZE MAAND
WEST VLAAMSE HIPHOPPERS STOPPEN MET ANTI HOLEBI LIED
LATIJNS AMERIKAANSE LANDEN GAAN ER OP VOORUIT WAT BETREFT HOLEBI'S
VIDEO HOMOFOBIE? (in Belgie) GEEN BAL AAN! MET JAAK VAN ASSCHE, GRAPPIGE VIDEO
SEX AND THE CITY ACTRICE NA DRIE JAAR VERLOVING GEHUWD MET VRIENDIN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 June, 2012 en 3394 keer gelezen.