Iedereen is holebi en hetero's zijn in de minderheid, met Vlaamse musicalacteur + video.Stel je eens voor: een wereld waar alles omgekeerd is. Waar iedereen opgroeit als homo, waar schakers sexy zijn en voetballers nerds. Wat doe je dan als je als jongen verliefd wordt op een meisje en omgekeerd. Daar gaat de musical Ja Zanna, nee Zanna over. En het is zo herkenbaar, want wie heeft er in zijn pubertijd nu niet gekampt met een gebroken hart of geworsteld met zijn identiteit, vooroordelen, vriendschap en de liefde?

De Vlaamse Matthew Michel, 23, speelt de titelrol in deze absurdistische ’highschool’-musicalparodie die de komende tijd bij het M-Lab in Amsterdam Noord te zien is. Hoewel de productie een groot succes was binnen het Off-Broadway-circuit, vijf keer genomineerd werd voor de Drama Desk Awards (o.a. Beste Musical) en een onderscheiding ontving voor gelijke behandeling van homoseksuelen in de media, is de musical nog vrij onbekend.

Michel was eerder te zien in de Vlaamse muziektheaterproductie Lelies. In Ja Zanna, nee Zanna speelt hij de rol van Zanna, een soort koppelaar met magische toverstaf in een conservatieve wereld waarin mannen met mannen uitgaan en vrouwen met vrouwen. Michael is nog jong maar heeft heel wat podiumervaring. Als jongetje stond hij in de Studio 100-productie Pinokkio (2000) en de musical Kuifje en de Zonnetempel (2001), en nog tijdens zijn opleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool Tilburg speelde hij al in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en liep hij stage bij La Cage aux Folles. Vorig jaar maakte hij furore in The Wild Party, had hij een prachtige rol in Lelies en was hij kort te zien in Saturday Night Fever. Er bestaat geen ander vak voor hem. Al sinds hij ooit The Phantom of the Opera zag, was hij verkocht.

’Ja Zanna, nee Zanna’ staat van 12 t/m 25 juni in het M-Lab in Amsterdam Noord. Meer info KLIK HIER


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HOMO BELG KRIJGT 1 JAAR CEL STRAF NA DOOD VAN VRIEND IN DUBAI
HOMO'S VINDEN MOEILIJKER WERK - LESBIENNES GEEN PROBLEMEN
NEDERLANDSE VERZEKERAARS BETALEN WORDT WEER HETERO THERAPIE NIET MEER TERUG
1 MAAND NA HOMOFOBE MOORD OPNIEUW HOLEBI GEWELD IN LUIK
HOMO'S VINDEN MOEILIJKER WERK - LESBIENNES GEEN PROBLEMEN
JANET JACKSON MAAKT DOCU OVER TRANSGENDERS + VIDEO HOLEBI SONG
TOM UIT MIJN RESTAURANT GAAT NA KORTE BREUK SAMEN WONEN MET VRIEND
AMERIKAANSE FIRST LADY KOMT OP VOOR HOLEBI'S EN HET HUWELIJK + VIDEO
WEST VLAAMSE HIPHOPPERS STOPPEN MET ANTI HOLEBI LIED
GLAAD MEDIA AWARDS (HOLEBI PRIJZEN) DEEL DRIE EN DE WINNAARS ZIJN...
DC COMICS BRENGT SUPERHELD UIT DE HOLEBI KAST EN HET IS...
LATIJNS AMERIKAANSE LANDEN GAAN ER OP VOORUIT WAT BETREFT HOLEBI'S
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S (Juni) HET ZIJN ER 27 DEZE MAAND
VIDEO HOMOFOBIE? (in Belgie) GEEN BAL AAN! MET JAAK VAN ASSCHE, GRAPPIGE VIDEO

MEER NIEUWS:
KLIK HIER

Bron: telegraaf.nl

Dit bericht is gepost op 07 June, 2012 en 2790 keer gelezen.