Campagne tegen racisme en holebi-fobie door Belg allochtone holebi's en anderen.
Persbericht van Merhaba dé vereniging voor allochtone holebi's.

Je weet waar discriminatie begint… Organisaties van etnisch-culturele minderheden en interculturele organisaties lanceren campagne tegen racisme én homofobie met affiche campagne.

Vandaag geven verschillende organisaties van etnisch-culturele minderheden en interculturele organisaties de aftrap van een nieuwe affichecampagne tegen racisme én homofobie, tegen elke vorm van discriminatie en voor diversiteit. Ze geven aan en erkennen dat er problemen zijn en daar willen ze op reageren. Alle deelnemende partners hebben hun specifieke achterban. Samen bundelen ze de krachten om de strijd tegen élke vorm van discriminatie aan te gaan. ‘Je weet waar discriminatie begint maar niet waar het eindigt’.

‘Allochtonen zijn geen homofoob blok. Tegelijkertijd sturen we een niet mis te verstane boodschap de wereld in: Wij tolereren geen enkele vorm van discriminatie. We pikken noch discriminatie op basis van religie, afkomst, gender of seksuele oriëntatie, noch enige andere vorm van discriminatie’ zegt Said van Merhaba, de beweging van holebi’s en transgenders uit etnisch-culturele minderheden.

De affiche toont discriminerende labels die ons voor een gesloten deur laten staan. ‘Ons land bestaat niet uit homogene groepen. Je bent niet of homo of iemand met een andere huidskleur en ook niet alleen maar vrouw. Identiteiten zijn complex en onze samenleving is divers. Hier is geen plaats voor hokjesdenken, kwetsende opmerkingen of geweld. Immers, we zijn maar vrij en gelijk als “de ander” dat ook is, als de deur naar de samenleving vrij is van discriminerende labels’.

De affiches worden verspreid in zowel hippe als wat heet ‘kwetsbare buurten’. In Molenbeek bij voorbeeld, is iedereen divers. Nochtans merk je dat polarisatie hand over hand toeneemt. Het is noodzakelijk om polarisatie vanuit gelijk welke hoek te ontkrachten. ‘Geen enkele vorm van discriminatie is minder erg dan een andere. Een discriminatie kan je zeker niet bestrijden met een andere’ besluit Sam. ’Je weet waar zoiets begint, maar niet waar het eindigt’.

De campagne is een initiatief van Merhaba (beweging van holebi’s en transgenders uit etnisch-culturele minderheden) met de steun van Kif Kif, het Minderhedenforum, de Federatie voor mondiale verenigingen (FMDO vzw), het Platform Allochtone Jeugdwerkingen (PAJ) en Ella (Kenniscentrum Gender en Etniciteit).

Sam “We zijn verheugd dat we voor deze campagne een breed draagvlak vonden. Dit wijst erop dat etnisch-culturele minderheden hun verantwoordelijkheid willen nemen in het maatschappelijk debat waarin mensen op basis van bepaalde kenmerken tegen elkaar uitgespeeld worden”.

De affichecampagne is vanaf deze week te zien in Brussel, nadien ook in Vlaanderen. Ze zal verschillende golven kennen en wordt al vanaf deze maand aangevuld met debatten en aanvullende projecten.

Op vrijdagavond 8 juni organiseren we het debat “Homoseksualiteit bij allochtonen. Onbespreekbaar?” om 19u30 in het Atlasgebouw, Carnotstraat 110 in 2060 Antwerpen.

Nuttige links:
Merhaba website: KLIK HIER
Kif Kif website: KLIK HIER
Minderhedenforum: KLIK HIER

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
WEST VLAAMSE HIPHOPPERS STOPPEN MET ANTI HOLEBI LIED
HOMO'S VINDEN MOEILIJKER WERK - LESBIENNES GEEN PROBLEMEN
HOMO BELG KRIJGT 1 JAAR CEL STRAF NA DOOD VAN VRIEND IN DUBAI
AMERIKAANSE FIRST LADY KOMT OP VOOR HOLEBI'S EN HET HUWELIJK + VIDEO
IEDEREEN IS HOLEBI EN HETERO'S ZIJN IN DE MINDERHEID
GLAAD MEDIA AWARDS (HOLEBI PRIJZEN) DEEL DRIE EN DE WINNAARS ZIJN...
OBAMA KRIJGT VEEL STEUN UIT ONVERWACHTE KIEZERS GEMEENSCHAP BETREFFENDE HET HOMOHUWELIJK
NEDERLANDSE VERZEKERAARS BETALEN WORDT WEER HETERO THERAPIE NIET MEER TERUG
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S (Juni) HET ZIJN ER 27 DEZE MAAND
DC COMICS BRENGT SUPERHELD UIT DE HOLEBI KAST EN HET IS...
OVERWINNING AMERIKAANSE HOLEBI'S BETREFFENDE GELIJKE RECHTEN
LATIJNS AMERIKAANSE LANDEN GAAN ER OP VOORUIT WAT BETREFT HOLEBI'S
SEX AND THE CITY ACTRICE NA DRIE JAAR VERLOVING GEHUWD MET VRIENDIN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: Email aan holebi.info van Merhaba

Dit bericht is gepost op 07 June, 2012 en 3064 keer gelezen.