Moskou maakt holebi prides voor 100 jaar verboden.In Moskou mogen gedurende maar de komende 100 jaar geen holebi pride parades worden gehouden. Eerder kon je bij ons holebi.info al lezen dat het land steeds verder gaat in het weigeren van de rechten van holebi's, dat deden ze recent door formeel afstand te nemen van de mensenrechten voor holebi's waarbij ze weigerden een gemeenschappelijke verklaring van de ministers van buitenlandse zaken van de G8 te tekenen.

Het Tverskoy district court oordeelde gisteren dat publieke evenementen zoals een holebi pride parade verboden is van maart 2012 tot mei 2112. Holebi rechtenactivist Nikolay Alekseev liet al weten de wet te zullen aanvechten en zegt dat hij een gaatje in de Russische wet heeft gevonden om mogelijk te maken dat er de komende 100 jaar wl holebi pride parades mogen doorgaan. Maar het hof van Moskou liet al weten niet in te gaan op de eis van Alekseev om de wet aan te vechten.

Maar de holebi activist is niet van plan zich te laten doen en zegt dat hij naar het Europese Hof voor de rechten van de mens zal stappen. "We willen dat het hof ziet dat Rusland niet alleen de voorbije jaren een Gay pride verbood maar ook voor de komende jaren. Alekseev vecht al jaren tegen het onrecht dat de Russische overheid holebi's aandoet, werd meermaals gearresteerd, zelfs een keer mishandeld door de Russische politie en kreeg meermaals klappen van extremisten tijdens verboden vreedzame optochten.

In januari ging in St Petersburg een wet van kracht die homoseksualiteit 'promoten' verbied. De wet legt een boete op aan mensen die informatie verstrekken over holebi's. Ook verboden zijn: homoseksualiteit 'promoten' aan minderjarigen, openbare bijeenkomsten van of georganiseerd voor de rechten van holebi's, informatie over holebi's op het internet en in de media. Ook holebi optochten, holebi literatuur, holebi theater of anderen die openlijk holebi's ondersteunen zijn bij deze wet verboden. De geld boete kan tot tien keer verdubbeld worden als 'promotie' gebeurd door staatslieden en bedrijven. Ook heteroseksuelen die opkomen voor holebi's kunnen worden gestraft.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
RUSLAND WORDT STEEDS MEER EEN ZWAAR HOLEBI FOBISCH LAND

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ELFDE LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT
IEDEREEN IS HOLEBI EN HETERO'S ZIJN IN DE MINDERHEID
HOMO BELG KRIJGT 1 JAAR CEL STRAF NA DOOD VAN VRIEND IN DUBAI
HOMO'S VINDEN MOEILIJKER WERK - LESBIENNES GEEN PROBLEMEN
NEDERLANDSE VERZEKERAARS BETALEN WORDT WEER HETERO THERAPIE NIET MEER TERUG
CAMPAGNE TEGEN RACISME EN HOLEBI FOBIE DOOR BELG ALLOCHTONE HOLEBI'S E.A
AMERIKAANSE FIRST LADY KOMT OP VOOR HOLEBI'S EN HET HUWELIJK + VIDEO
GELUKKIGE VERJAARDAG BEKENDE HOLEBI'S (Juni) HET ZIJN ER 27 DEZE MAAND
1 MAAND NA HOMOFOBE MOORD OPNIEUW HOLEBI GEWELD IN LUIK
OBAMA KRIJGT VEEL STEUN UIT ONVERWACHTE KIEZERS GEMEENSCHAP BETREFFENDE HET HOMOHUWELIJK
GLAAD MEDIA AWARDS (HOLEBI PRIJZEN) DEEL DRIE EN DE WINNAARS ZIJN...
LATIJNS AMERIKAANSE LANDEN GAAN ER OP VOORUIT WAT BETREFT HOLEBI'S
DC COMICS BRENGT SUPERHELD UIT DE HOLEBI KAST EN HET IS...

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 June, 2012 en 2485 keer gelezen.